3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Simitli protesto

Türk Eğitim-Sen A.Karahisar Şubesi, 2005 yılı içerisinde 30 bin sözleşmeli öğretmen almayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nı simit yiyerek protesto etti.

Afyonkarahisar PTT’si önünde Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’ne kayıtlı üyelerle birlikte basın açıklaması yapan Şube Başkanı Erol Özsoy, sözleşmeli personel alımı konusunda yapılan hazırlıkların eğitim çalışanları arasında infial uyandırdığını savundu.

Atama bekleyen 190 bin öğretmen adayı dururken, sözleşmeli öğretmen alımı konusundaki ısrarcı tutumun, hem hukuka hem de insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen Özsoy, "Bakanlık öğretmen ihtiyacını sözleşmeli öğretmenler eliyle değil, kadrolu öğretmenler alarak karşılamalıdır. Yarınından emin olmayan ve sürekli baskı altında tutulan kadrolarla, Türk milli eğitimini geleceğe taşımak mümkün değildir. 109 ülke arasında eğitimde 70. olan ülkemizde, eğitim çalışanlarının hayat standardını artırmak, özlük haklarına yönelik düzenlemeler yaparak, bunları çağdaş normlara uygun hale getirmek önemli bir yükümlülüktür" dedi.

Milli eğitim camiasında kadrolaşmanın had safhada olduğunu, sözleşmeli personel alımının da bunu tetikleyeceğini ileri süren Özsoy, "Buradaki asıl amaç, daha az ücretle personel çalıştırmak, çalıştırılan personeli hiçbir kanuni güvence vermeden istediği yere göndermek, tayin, atama ve görevde yükselme gibi haklardan mahrum etmek, hak iddia edemeyen, eleştiremeyen, düşünemeyen, sadece amirlerinin talimatlarını uygulamaktan başka çaresi olmayan bir emir kulu ordusu ortaya çıkarmak, milli eğitimin özelleştirilmesini sağlamak ve yandaş kayırmacılığına prim vermektir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı hukuka ve insan haklarına uygun davranmaya davet ediyoruz. Kurumların üzerine siyaset gölgesi düşmemelidir. Eğitim-Sen olarak konuyla ilgili yargı hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.
Bu arada Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Özsoy konuşma yaptığı sırada sendika üyelerine simit dağıtıldı. Sendika üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından simit yiyerek PTT önünden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 15:39:30
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar IP: 81.215.245.xxx Tarih : 6.05.2005 22:26:22
Milli egitim bakanligini protesto edeceginize bizi simit ve cayin hesabiyla kandiran akp hükümetini protesto etmenizi beklerdim dogrusu sizin gibi bir topluluktan....