2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Somalili mülteci operasyonu

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, pasaportları olmayan 10’u kadın ve 1’i çocuk olmak üzere toplam 28 Somali’li mülteci yakalandı.

Dün gece saat 23.00 sıralarında bir istihbaratı değerlendiren Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, deniz yoluyla Antalya’ya gelen, buradan da İstanbul’a gitmek isteyen Somalili mültecileri takibe aldı. Özel bir firmaya ait otobüsle İstanbul’a gitmek isteyen 16 mülteci, Afyonkarahisar Otogarı’nda yakalandı. Otogar Polis Merkezi’nde ifadeleri alınan mülteciler daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Yakalanan mültecilerin verdiği ifade doğrultusunda, Afyonkarahisar-Kütahya karayolu Anıttepe mevkiindeki bir restorantta da kadın ve çocuk mültecilerin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, sözkonusu restorantta İstanbul’a gitmek için bekleyen Somalili 10 kadın, 1 çocuk ve 1 erkek mülteciyi daha kıskıvrak yakaladı.

Jandarma araçlarına bindirilen mülteciler, ifadeleri alınmak üzere Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanlığı’na götürüldü. Bu arada organizatörlerin, "Burası İstanbul" diyerek, kadın ve çocuk mültecileri yol kenarındaki restorantta indirdikleri ortaya çıktı. İfadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilecek olan mültecilerin, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 13:28:59
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?