2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Sosyal güvenlik yasasına tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Afyonkarahisar Şubeler Platformu, hükümet tarafından Meclis Genel Kurulu'na getirilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı'nın yasalaşmaması için eylem düzenledi. 

KESK Şubeler Platformu tarafından Afyonkarahisar Merkez Postanesi önünde gerçekleştirilen eyleme bazı sendikaların üyeleri destek verdi. Hükümet ve IMF aleyhine sloganların atıldığı eylemde grup adına bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, tasarının çıkarılmasını kabul etmediklerini söyledi. 

Kılınç, 5 yılı aşkın süredir emekçilerin taleplerini duymazdan gelen hükümetin alanlardan yükselen bu sese kulak tıkamayı bırakması ve yasayı geri çekmesi gerektiğini anlattı. Kılınç, yaptığı açıklamada, IMF'nin taleplerini halkın ihtiyaçlarından daha üstün gören AK Parti hükümetinin 70 milyon yurttaşımızın ortak sesine kulak vermesi ve yasayı geri çekmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu yasa gündeme geldiğinden bu yana biz bu yasanın IMF ve Dünya Bankası'nın dayatmaları sonucunda hızlandığını dile getirdik. IMF ve Dünya Bankası'nın dayattığı tüm yasalar gibi bu yasanın da temel önceliği halkın değil uluslararası sermayenin çıkarlarıdır. Bu yasa halkın sağlık hakkına yapılan harcamaları ülkemizin geleceğine yapılan yatırımları 'kara delik' olarak gören kara bir zihniyetin ürünüdür.'' 

Emekçilerin karanlık bir zihniyetle uzlaşmasının mümkün olmadığını belirten Kılınç, emekçiler olarak çocuklarının geleceğinin satılığa çıkarılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 11:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?