3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Stadyumda okul öncesi eğitim şenliği

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ana okulu öğrencilerine yönelik okul öncesi eğitim şenliği, Atatürk Stadyumu'nda düzenlendi.

Şenlikte bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Rıfat Eksik okul öncesi eğitimin önemine değindi. Eksik, çocukların hayatları boyunca başarılı ve özgüven içinde yaşamaları için okul öncesi eğitime ihtiyaçları bulunduğunu ifade etti.

Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileleri ve toplum açısından birçok faydası olduğunu dile getiren Eksik, 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk döneminin çocuğun en hızlı geliştiği dönem olması nedeniyle iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Rıfat Eksik, okul öncesi eğitimin sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını, sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlayabileceğini aktardı.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ÖNEM VERİLMELİ
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Adar, okul öncesi eğitimin önemli olduğunu ve ailelerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Gelişmiş ülkelerin yıllar önce bu sorunu aştıklarını anlatan Vali Yardımcısı Ömer Adar, bizim bu konuda geri kaldığımızı söyledi.

Afyonkarahisar'da okul öncesi eğitim oranının yüzde 27 olduğunu anlatan Adar, şunları söyledi: "Bu rakam bizleri tatmin etmemektedir. Hedefimiz en az yüzde 50, bir an önce de yüzde yüz oranına ulaşabilmektir. Afyonkarahisar Valiliği olarak eldeki imkanla fiziki mekan ve diğer sorunların ortadan kaldırılması için çalışılmaktadır. Okul öncesi eğitim oranının yüzde 27'ye ulaşmasına katkı sağlayan anne ve babaları özellikle anneleri kutluyorum. Tüm ebeveynleri pedagog ve psikolog refakatinde çocuklarının eğitim almaları için yardımcı olup anlayış göstermelerini bekliyoruz."

Okul öncesi eğitim şenliğine katılan toplam 21 anaokulunun öğrencileri, öğretmenlerinin önderliğinde toplu bir gösteri sundu. Serbest oyunların oynanması ve tören geçişiyle gerçekleşen şenlik öğrencilerin kolbastı şovu ile sona erdi. Tören esnasında aileler gösteri yapan çocuklarının resmini çekebilmek için birbirleriyle yarıştılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 16:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?