3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Şu Çılgın Türkler gün sayıyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi kararı ile kurumsallaşarak Afyonkarahisar'da kültürel hayata büyük katkı sağlayan Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, "Şu Çılgın Türkler" isimli oyunun galasına hazırlanıyor.

23 Ocak günü galası yapılacak oyunun provaları devam ediyor. Bugüne kadar "Şu Çılgın Türkler" isimli oyunu ülkemizde sadece birkaç tiyatro gurubunun sahnelediğini hatırlatan Genel Sanat Yönetmeni Ali Çakalgöz, şöyle konuştu: "Bu güne kadar dramatik anlatış şeklinde sahnelenen 'Şu Çılgın Türkler' isimli oyunu Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu olarak görsel bir şölen olması amacıyla Türkiye'de hiç denenmemiş bir konseptte sahneye koyuyoruz. Biz inanıyoruz ki, bu oyun ülkemizde ses getirecek nitelikte olacak.

40 kişilik ekiple sahnelemeyi planladığımız oyun bir sene boyunca sahnede kalacak olup seyirci sayısında hedefimiz 100 bin kişiye ulaşmaktır." İlkokuldan başlayıp bütün kesimlere bu oyunu izletmek istediklerini anlatan Çakalgöz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu oyunla geçmişte başak gibi biçilip toprağa düşen yiğit Anadolu evlatlarını ve Atatürk'ü rahmet ve minnetle bir kez daha anmış olacağız."

"Şu Çılgın Türkler" isimli oyunun Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin sanatsal işbirliği ile sahneye konulacağını ifade eden Genel Sanat Yönetmeni Ali Çakalgöz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu işbirliği Afyonkarahisar'da bir ilk. Oyunumuzda AKÜ öğrencilerinin yanı sıra yine Öğretim Görevlisi H. Can Kay ve Okutman A. İhsan Aksu da görev yapmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 22:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?