30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Suç örgütü operasyonu: 10 gözaltı

Afyonkarahisar'da organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda 28 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 10 tanesi gözaltına alınarak savcılığa çıkartıldı.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisar'ın Şuhut, Çobanlar, Bolvadin ve İhsaniye ilçelerinde organize suç örgütlerine yönelik olarak geniş çaplı bir operasyon yaptı. Şuhut'ta organize oldukları belirtilen çete üyelerinin, maddi durumu iyi olan kişileri tespit ederek tehdit ve şantaj yoluyla zorla yağmaladıkları, çek-senet tahsilatı, adam yaralama ve adam kaldırma olaylarını yaparak, halk üzerinde korku yarattığı ve sindirmeye çalıştıklarını tespit eden polis, çeteye yönelik olarak bir hafta önce geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda, çete üyelerinin 19 ayrı suç işlediği ve 24 kişiye de zarar verdiklerini tespit etti. Şuhut, Çobanlar, Bolvadin ve İhsaniye ilçelerinde şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda; tabanca fişekleri, 4 adet av tüfeği, çok sayıda çek ve senet, tarlaya ekili halde dişi hint keneviri ve çalıntı olduğu tespit edilen 6 adet elektrikli bisiklet bulundu.

28 kişinin yakalandığı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler ise Şuhut Adliyesi'ne çıkarıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 18:31:48
Güncelleme :28 Eylül 2011 Çarşamba 15:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?