4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Suç örgütüne darbe

Afyonkarahisar'da, adam öldürme, silahlı gasp, zorla senet imzalatma ve çok sayıda hırsızlık eylemine karışan 11 kişi yakalandı.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Bolvadin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Bolvadin merkezi, Çay ilçesi ve köylerinde eş zamanlı 12 adrese gerçekleştirilen operasyonda örgüt lideri ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların üst ve ikamet yerlerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, iki kuru sıkı tabanca, iki kama, 16 ruhsatsız av tüfeği, 110 adet av tüfeği fişeği, 6 kar maskesi, 24 adet çeşitli bankalara ait kart, 15 cep telefonu ve sim kartları, 24 bez eldiven, 11 adet çeşitli miktarlarda tanzim edilmiş senet, 1 adet belde belediyesine ait çalıntı çek ele geçirildi.

11 KİŞİLİK SUÇ ÖRGÜTÜ

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile birlikte valilikte basın toplantısı düzenleyerek konu hakkında bilgi verdi.  Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, suç örgütünün 27 Aralık 2007 tarihinde Bolvadin ilçesinde bir şahsın ikametinden 18 bin 700 TL, 24 Ocak 2009 tarihinde bir şahsın ikametinden 15 bin Euro, bin 500 TL, yaklaşık 2 kilo altın ve 1 Mart 2009 tarihinde de bir şahsın ikametinden de yarım kilo altın çaldıklarının tespit edildiğini ifade etti.

Örgütün 25 Nisan 2009 günü Çay ilçesi Karacaören beldesinde bir kişiyi öldürdüklerini yine Karacaören beldesinde bir şahsa zorla senet imzalattırılması olayına karıştıklarını aktaran İmga, bu kişilerin Çay ilçesi ve köylerinde de çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı yaptıklarının belirlendiği belirtildi. Örgütün, piyasaya çalıntı çek sürme eylemleri de gerçekleştirdiğini dile getiren İmga, yakalanan şahıslardan birinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, 10'unun ise tutuklandığını bildirdi. Emniyetin suç örgütlerine karşı çalışmalara hassasiyet ve titizlikle devam ettiğini belirten İmga, başarılı çalışmalarından dolayı emniyet teşkilatına teşekkür ederken suç örgütlerine yönelik operasyonların bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

SUÇA KALKIŞAN ŞAHIS VE ÖRGÜTLERİN TAKİBİNDEYİZ
Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Bilkay da hiçbir suçlunun işlediği suçun yanına kar kalmayacağını söyledi. Suç işleyenlerin emniyet güçleri tarafından yakalanacağını dile getiren Bilkay, suç işleme düşüncesinde olanların bu düşüncesinden vazgeçmelerini istedi. Çetenin faaliyetlerinin iyi irdelenmesi gerektiğine işaret eden Bilkay, şunları söyledi: "Görüldüğü üzere çetenin 2007 yılında işlediği suçlar da var. Bu operasyon uzun bir takibin sonucunda gerçekleşmiştir. Bu aşamada bizim görevimiz suçluları yakalamanın yanında bu suçların onların yanına kalmayacağını göstermek. Bu suçların yanlarına kalacağını düşünmesinler."

Afyonkarahisar'da suça kalkışan şahıs ve örgütlere, "Emniyet takipte" mesajının verildiğini anlatan Ali Bilkay, sözlerini şöyle tamamladı: "Suçlular gece de olsa kendilerini bir şekilde kamufle de etseler bizden yakalarını kurtaramayacaklar. Polisten kaçamayacaklar. Bizim görevimiz tekrar ediyorum suçluları yakalamanın yanında onların suç işlemesini engellemektir."
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:26:59
Güncelleme :11 Mayıs 2009 Pazartesi 19:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?