3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Sucukta garantili satış dönemi

Afyon yöresinde et ve et ürünleri sektöründe yaşanan rekabet, bir ilki doğurdu. Oruçoğlu Et, Türkiye’de ilk kez garanti belgeli sucuk satışını başlattı.

Oruçoğlu Et, Ankara Karayolu 5. kilometre Afyon adresinde 21 bin metrekarelik açık 6 bin metrekarelik kapalı alanda, ayda 300 ton (günlük 15 ton) üretim kapasitesiyle et ürünleri üretiyor.

Kaçak tabir edilen et ürünlerinin yaygınlaştığını ve dikkatli olunması gerektiğini öne süren Oruçoğlu Et Yönetim Kurulu Başkanı Levent Oruçoğlu garanti kapsamı altında satışa sundukları ürünlerin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Tüketicilerin memnun kalmadıkları ürünü de geri iade edebileceklerini belirten levent Oruçoğlu, "Bu yola adım attığımızdan beri hiçbir tüketicimizin garanti belgesiyle sucuğumuzu iade ettiğini görmedik. Bu bizim için büyük bir övünç kaynağı. Açıklık ve şeffaflık politikasıyla isteyen herkes 24 saat boyunca işletmemizi ziyarete gelebilir. Yine bir ilk olarak üretim alanımızda yer alan izleme bandıyla tüm üretim süreçlerini gözlemleyebilir. Ürettiğimiz ürünün sonuna kadar arkasındayız. 1967’den 2004 yılına kalite ve lezzeti güvenle taşımaktan gurur duyuyoruz. Oruçoğlu ailemizin et ve sucuk imalatı babamız Yılmaz Oruçoğlu tarafından 1967 yıllarında Avrupa NATO Birliğinin Amerikan askerlerine satışıyla başlamıştır. Eski yıllarda bile Afyon’un geleneksel sucuk lezzetini yabancı insanlara kabul ettirip, kaliteyi ve lezzeti bozmadan 2004 yılına taşımıştır" dedi.

Levent Oruçoğlu, Oruçoğlu Et’in; sucuk, salam, sosis, jambon, nuget, kroket, pastırma ve köfte çeşitleriyle Avrupa standartlarında üretim yaptığına değinerek, firmalarının ISO 2000:9001 ve HACCP 13001 sistemleriyle belgelendirildiğini, çevre dostu olarak ilk adımına kendi bünyesinde 14001 çevre çalışmalarıyla başladığını ve müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla kaliteyi her zaman ön planda tuttuklarını söyledi.

Hiçbir zaman iyi bir et ürününün et fiyatının altında olamayacağına dikkat çeken Oruçoğlu, "Sucuk et renginde, pişirildiğinde şekil değiştirmeyen bir yapıda olmalıdır. Ette kontrol kriterleri fazladır. Etin temini, parçalanması, et ürünü haline getirilmesi, sevkıyatı ve satışı sırasında olması gereken depo sıcaklığının korunması gibi pek çok takip edilmesi gereken nokta vardır. Et ürünü alırken bu kriterlere önemle dikkat etmenizi öneriyoruz. Sucuk, salam ve sosis gibi et ürünlerini alırken son kullanma tarihi, etiket bilgileri göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.

afyon
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 10:25:23
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?