2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Şuhut'a yeni hayvan borsas

Şuhut ilçesinde canlı hayvan borsası inşaatının temeli atıldı.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi ekonomisi ve ilçe hayvancılığı açısından büyük öneme sahip olan projenin tamamlanması halinde hayvan alım satımı daha modern ve teknolojik koşullara uygun şekilde yapılması sağlanacak. Hayvan alım satımında oluşan görüntü ve çevre kirliliği ortadan kalkarken, halka daha iyi bir ortamda hizmet verilecek. Toplam 35 bin metrekarelik bir alana kurulacak hayvan borsası, 400 metrekare müzayede binası, bin 832 metrekare küçükbaş hayvan padokları, 3 bin 260 metrekare büyükbaş hayvan padokları, 312 metrekare kapalı hayvan ağılı, 108 metre saman ve yem deposu, 56 metrekare bakıcı odası ve 6 metrekare kapı kontrol binasından oluşuyor. Temel atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, ilçe, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLÇE İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

İlçelerine yapılacak canlı hayvan pazarının önemine değinen Şuhut Belediye Başkanı Ekrem Özsoy, 1.5 yıldır bu proje üzerinde çalışıldığını belirtti. Tesisin temel atma töreninin çok önemli olduğunu anlatan Özsoy, "Hayvan pazarı hem ilçemizin hem de bölgemizin önemli bir eksikliğini giderecektir. Tüzük ve genelgeler doğrultusunda ilçemizde bu eksikliği gidereceğiz. Mart ayına kadar tesisimizin yüzde 90'lık kısmı tamamlanmış olacak. İlçemiz halkının bu tesisten en iyi şekilde yararlanması için çok çalışacağız" dedi.

Temel atma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, ilçe halkının temel atma törenine gösterdikleri ilgiden çok memnun olduğunu belirtti. Ünlütepe, halkın gösterdiği yoğun katılımla birlikte Şuhutluların bu tesise sahip çıktıklarının göstergesi olduğunu ifade ederek, vatandaşların çalışanlara destek olduğu müddetçe daha iyi işler yapılacağına dikkat çekti.

Tarım ve hayvancılık konusunda Şuhut'un çok büyük gelişim gösterdiğini anlatan Ünlütepe, İstanbul'un et ihtiyacının büyük bir kısmının Şuhut tarafından karşılandığını söyledi. Türkiye'de yılda yaklaşık 1.5 milyon ton et tüketildiğini fakat bunun yaklaşık 500 bin tonunun ülkeye kaçak girdiğini ifade eden Ünlütepe, sözlerine şöyle devam etti: "Kaçak et girişlerinin önüne geçildiği zaman Şuhut'un et üretimindeki önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Ben Şuhut'a her geldiğimde ilçenin çehresinin değiştiğini görüyorum. Böyle bir başkanı Türkiye zor bulur. İlçeyi çevre illere açacak olan en önemli yatırım canlı hayvan pazarıdır. Böylece Şuhut'un ekonomisi güçlenecek ve daha iyi bir konuma gelecektir. Herkes Şuhut için çalışmak zorundadır."

Şuhut Canlı Hayvan Borsası temel atma töreni dualar eşliğinde gerçekleşti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cengiz KILINC IP: 92.46.8.xxx Tarih : 5.12.2008 20:35:30

oncelikle sayin belediye baskanimiza bu projesinden dolayi cok tesekkur eder ve barşarılarinin devamini dilerim ayrica bu yatirimin suhutumuz acisindan onemi buyuktur hemserilerimizin buyuk bir bolumu hayvancilikla ugrastigi icin bu projenin ilcemizde veriminin yuksek olacagina inanarak tum suhutlu hemserilerime kazakistandan selamlarimi sunar baskanimizada burdan basilarinin devamini dilerim..Aydin koyunlu CENGIZ KILINC.....