1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Sulama alanlarına destek

AFYONKARAHİSAR'DA SULAMA ALANLARINA DESTEK

Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Semai Kaya, sulama alanlarında yapılan yeniliklerin verimliliği artırdığını söyledi.

Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirten Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Semai Kaya, hükümetin tarıma ve hayvancılığa büyük destek verdiğini söyledi. Tarımsal sulamaya önem verdiklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Semai Kaya, çiftçinin damlama sulamaya yöneldiğini ve bunun da önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Tarımsal alanlardaki yatırımların son dönemde artış gösterdiğini de sözlerine ekleyen Kaya, “Bu artışın yanında çiftçilikle uğraşan vatandaşların, damlama sulamaya yönelmesi olumlu bir göstergedir. Bunun en önemli nedeni ise barajların yapılması ve barajların dolu olmasıdır. Çiftçinin rahatlaması için hükümet önemli anlamda destek sağlamaktadır. Sulama alanındaki yenilikler verimliliği artırdığını düşünüyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 14:14:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 14:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?