3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Suriye basınının güzelleri termalde stres attı

Afyonkarahisar’a gelen 30 Suriyeli gazeteci, kentin şifalı sularıyla ünlü termal tesislerinde stres attı. Şam Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin Afyonkarahisar’a düzenlediği geziye, muhabir, kameraman ve yazarlardan oluşan 30 Suriyeli gazeteci katıldı.

2 gündür Afyonkarahisar’da bulunan ve kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen Suriyeli gazeteciler, gezi programının son gününü termal tesislere ayırdı.

Thermal Resort Oruçoğlu Otel’de konaklayan gazeteciler, oteldeki masaj salonları, kür merkezi, Türk hamamı, özel aile banyoları ve şifalı sulara hayran kaldı. Otelin Halkla İlişkiler Müdürü Hayriye Koca’dan termal tesisle ilgili bilgiler alan Suriyeli gazeteciler, daha sonra şort ve mayolarını giyerek termal havuzlara daldı. Suriyeli gazeteciler, Afyonkarahisar’ın şifalı sularıyla ünlü termal tesislerine hayran kaldıklarını belirttiler.

Şam Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyid Ahmet Arslan, bu organizasyonu özellikle turizmi çeşitlendirmek ve Suriye ve Ortadoğu halkının dikkatlerini termal turizme çekmek için gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye’deki termal turizmi Arap dünyasına tanıtmak için ilk adımı attıklarını kaydeden Arslan, "Termal turizmi tanıtmak için bir atak başlattık. Termal suyun sağlığa katkısını anlatmak için Afyonkarahisar’a doktorlarla birlikte bir gezi daha düzenleyeceğiz" dedi.

Bu arada, Afyonkarahisar’a düzenlenen geziye Ürdün ve Lübnan’dan da gazetecilerin katılacağı ancak vize problemleri nedeniyle kente gelemedikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 15:59:34
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 13:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?