4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Sürücülere aşure dağıtıldı

ŞİFALI AŞURE ŞEHRİN GİRİŞ ÇIKIŞLARINDA DAĞITILDI

Hz. Mevlana'nın torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure Günleri kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehrin 7 ayrı noktasında araç sürücüleri ve vatandaşlara 41 bin kap aşure dağıtıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Yemekhane Birimi'nce hijyenik şartlar altında 50 personel tarafından hazırlanan aşure özenle kazanlarda pişirildi. Deneyimli aşçılar nezaretinde pişirilen aşure, 300 gramlık plastik kaplara konularak servise hazır hale getirildi. İlk kez 1540 yılında Sultan Divani Hazretleri tarafından başlatılan 41 hatimle ve 29 çeşit hububatla yemişten yapılan aşure, belediyenin 80 personeli tarafından kentteki bütün camilerde ve 7 kavşak noktasında vatandaşlara ikram edildi. Ayrıca otogara gelen yolculara aşureden verildi.

Mevlana'nın torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure Günleri kutlamalarının sürdüğünü söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Geçen yıllarda sadece camilerimizde aşure dağıtımı yapılıyordu. Bu yıl ilk defa ilimizden geçen araçlara ve otogara gelen yolculara da şifalı aşuremizden dağıtıyoruz. Geçen yıl 20 bin kap aşure dağıtmıştık. Bu yılda 41 bin kap aşure dağıtılacak" dedi.

ŞİFALI AŞURE ŞEHRİN GİRİŞ ÇIKIŞLARINDA DAĞITILDI
ŞİFALI AŞURE ŞEHRİN GİRİŞ ÇIKIŞLARINDA DAĞITILDI
ŞİFALI AŞURE ŞEHRİN GİRİŞ ÇIKIŞLARINDA DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 14:14:00
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 19:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?