1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Süryanilerden Çoban'a ziyaret

SÜRYANİ CEMAATİ TEMSİLCİLERİ BAŞKAN ÇOBAN'I ZİYARET ETTİ

İstanbul'da yaşayan Süryani cemaatinden bir grup, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.

Süryani Kadim Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Melek Rona ve yönetim kurulu üyeleri ile Süryani işadamlarından oluşan 38 kişilik heyet, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Süryani Kadim Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Melek Rona, "Biz bir grup Afyonkarahisar'da bir termal otele tatile gelmiştik. Başkan burada bizi ziyaret etti. Başkanın bu ziyaretinden onur duyduk, gururlandık ve çok sevindik. Böyle bir ziyaret yaparak dostluğunu gösteren

başkana biz de iade-i ziyarette bulunalım dedik. Bizi kabul ettiği için başkana teşekkür ediyorum" diye konuştu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban'ın çok güzel çalışmalar yaptığını söyleyen Rona, Çoban'a işlerinizde başarılar, ömür boyu sağlık ve mutluluk diledi.

Başkan Çoban da Afyonkarahisar halkının çok misafirperver olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde termal otellerden bir tanesine İstanbul'dan Süryani cemaatinin çok değerli üyelerinin geldiğini duyduğunu ifade eden Çoban, "Bu şehrin belediye başkanı olarak, böyle bir güzide topluluğun ilimize gelmesine çok sevindim. Her ne kadar Afyonkarahisar termal turizm başkenti olsa da, gerçekten otellerimiz de gurur duyuyorsak da, böyle güzide bir topluluğun bütün aile fertleri, arkadaş, iş çevresiyle ilimizi tercih

etmesi bizleri sevindirdi. Kendilerini ziyaret ettik ve görüştük. Bu ziyareti en içten duygu ile yaptım. Orada, sizden de gerçekten sıcak bir ilgi gördüm. Afyonkarahisar her zaman sizlere kucaklarını açar. Bu şehrin insanı misafirperverdir. Gelen misafirlere karşı her zaman sevgi, saygı ve hürmetle anarız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Süryani Kadim Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Melek Rona, Başkan Burhanettin Çoban'a İstanbul Mozaiğinde Süryaniler isimli kitabı, Başkan Çoban da Rona'ya Bayat Kilimi hediye etti.

SÜRYANİ CEMAATİ TEMSİLCİLERİ BAŞKAN ÇOBAN'I ZİYARET ETTİ
SÜRYANİ CEMAATİ TEMSİLCİLERİ BAŞKAN ÇOBAN'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 18:44:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 19:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?