1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

SYDV'den 238 öğrenciye destek

SYDV’DAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Afyonkarahisar Müdürü Mehmet Bayram, şartlı nakit transferi ile eğitim gören ihtiyaç sahibi 238 öğrenciye destek sağlandığını söyledi.

Şartlı nakit transferi ile eğitim ve öğretimini tamamlamak isteyen öğrencilere destek sağladıklarını belirten SYDV Müdürü Mehmet Bayram, "Şartlı nakit transferi çalışmasının anlamı ilkokul birden lise son sınıfa kadar okuyan çocukların okula gitmeleri ve ihtiyaç sahibi olmaları halinde anneleri adına açılan hesap numaraları ile para aktarılması” dedi. Bu proje ile okumak isteyen ihtiyaç sahibi öğrencilere nakdi yardımda bulunduğunu belirten Bayram, “Ayrıca 0-6 yaş grubu yeşil kartlı fakir ailelerin sağlık ocağına ayda bir defa gitmeleri halinde annelere açılan hesap numaralarına yardımlarda bulunuyoruz. Böylelikle bu yaş grubundaki çocuklarımızın daha sağlıklı büyümesi için aileleri sağlık ocaklarına yönlendiriyoruz. Bu şartlı nakit transferine başvuran ve uygun görülen ailelere yardımları hemen yapıyoruz” diye konuştu.

Halen şartlı nakit transferinden 238 ailenin yararlandığını söyleyen Bayram, meslek sahibi olan ihtiyaç sahiplerine de işyeri açmaları konusunda destek verildiğini bildirdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Afyonkarahisar Müdürü Mehmet Bayram, son iki yılda 24 meslek sahibi vatandaşa işyeri açıldığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 12:02:05
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 20:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?