30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

SYDV'yi bakanlığa şikayet etti

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, genelgeye rağmen şehit ve gazi yakınlarına yardımda bulunmayan Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV)'nı İçişleri Bakanlığı'na şikayet etti.

Kumartaşlı, düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı'nın Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde maddi durumu iyi olmayan şehit yakınları ile gazilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 18.10.2011 tarihlik genelgesi bulunmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir üyesine yardımda bulunulmadığını açıkladı Kumartaşlı, genelgenin ellerine ulaşmasının ardından SYDV'ye 66 kişilik bir liste gönderdiklerini belirtti. Kumartaşlı, "Ancak Vali Yardımcısı Ali Şanlıer tarafından gönderilen bir yazıda üyelerin sosyal güvencelerinin olduğu ve ayrıca kişilerin üzerlerinde araç, traktör, tarla, iş yeri, apartman sahibi oldukları belirtilerek, taleplerimizin reddedildiği bildirildi." dedi.

İsmail Kumartaşlı, yaptıkları araştırmada valiliğin bu konuda hayır cevabı vermesine rağmen bazı ilçe kaymakamlarının şehit ve gazi yakınlarına aynı şartlarda çeşitli yardımlar yaptığını anlattı. Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Afyonkarahisar kaymakamlıkları arasında da ayrı ayrı uygulamalar yapılarak şehit aileleri ve gaziler arasında ikilik oluşturmaktadır. Aynı genelgeye istinaden bazı kaymakamlar örneğin Dinar Kaymakamlığı tarafından 75 TL, Sandıklı Kaymakamlığı 100 TL, Sinanpaşa Kaymakamlığı 500 TL, Bolvadik Kaymakamlığı 200 TL, Evciler Kaymakamlığı 150 TL yardım yapmıştır. Yapılan yardımlar yasalara ve tüzüğe uygunsa bizlere neden verilmedi

...
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2011 Perşembe 16:39:02
Güncelleme :22 Aralık 2011 Perşembe 11:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?