1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Tabiat parkına hayran kaldılar

26 AĞUSTOS TABİAT PARKI VE KENT ORMANI'NA TANITIM GEZİSİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerine yönelik olarak 26 Ağustos Tabiat Parkı ve Kent Ormanı'na tanıtım gezisi düzenledi.

26 Ağustos Tabiat Parkı'nın görkemli doğasına hayran kalan Belediye Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, Kent Ormanı'nın muhteşem manzarasıyla büyülendiler.

Kent Ormanı gezisine Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın ve Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere de katıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilk olarak konuklarına 26 Ağustos Tabiat Parkı'nı gezdirdi.

Afyonkarahisar'ın 650 bin metrekarelik dev bir parka kavuştuğunu belirten Başkan Çoban, Belediye Meclis üyelerine tesis hakkında bilgi verdi. Çoban, "Tabiat Parkı, çok sayıda bitki türünü bünyesinde barındırıyor. 650 bin metrekarelik dev bir park. Kuş türlerinin yaz kış ziyaret ettiği Akören Göleti'ni de içine alıyor. Parkta bisiklet ve fayton yolu, tanıtım ve teşhir birimleri, spor kompleksi, soyunma kabini, tenis kortu, halı saha, tribün, yer satrancı, otopark, büfe, kameriye, seyir terası, ahşap köprü, hayvan barınağı, midilli at barınağı, piknik masaları, şelale bulunuyor. İçerisinde yer alan 140 adet değişik bitki türü ile tabiat parkının bir kısmı aynı zamanda rekreasyonel kullanımlara açık bir alandır. Bölgeye bugüne kadar yaklaşık 13 bin 500 adet bitki dikilmiştir. Alan 9 adet parsele ayrılmış olup, bu alanlarda ağırlıklı olarak 21 bin adet yer örtücü bitki, bin 900 adet dere kenarı bitkileri, 570 adeti kaya bahçesi bitkisi ve Antalya Yolu otopark bölgesine ise toplam 112 adet bitki türü dikilmiştir" dedi.

Gezi sırasında konuklara Kent Ormanı hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, "Kent Ormanı Merkez Çavuşbaş Mahallesi ile Erkmen beldesi yolu arasında yer alan, bir bölümü de şehir mezarlığı arkasını kapsayan yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik büyük bir alanı kapsamaktadır. Çevre ve Ormanı Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun destekleri, Orman İşletme Müdürlüğü ve DSİ'nin katkıları ile çalışmaları son sürat devam ediyor. Kent Ormanı'nda 5 bin 700 metre yürüyüş yolu, iki giriş kapısı, otopark, seyir terası, kır kahvesi, oturma bankları, hayvan barınakları, göletler, anfi tiyatro ve gökyüzü gözlem istasyonu, dinlenme alanları, yollar, piknik alanları, göletler, su oyunları, gökyüzü gözlem istasyonları, bitki, çiçek, gül bahçeleri, hobi bahçeleri bulunacak. İki tane anfi tiyatrosu olacak Kent Ormanı'nda anfi tiyatroların bir tanesi kale manzaralı olacak, diğeri Erkmen tarafı manzaralı olacak. Afyonkarahisar'ın tamamına hakim bir noktada yer alan Kent Ormanı'nın en tepesindeki yükseklik bin 210 metredir" diye konuştu.

26 AĞUSTOS TABİAT PARKI VE KENT ORMANI'NA TANITIM GEZİSİ
26 AĞUSTOS TABİAT PARKI VE KENT ORMANI'NA TANITIM GEZİSİ
26 AĞUSTOS TABİAT PARKI VE KENT ORMANI'NA TANITIM GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 19:28:03
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 14:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?