30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Tarihi çarşı restore edilecek

Afyonkarahisar'daki tarihi Bedesten Çarşısı'nın restorasyonu için projenin çizildiği, ancak tadilatın dükkan sahipleri tarafından yaptırılması gerektiği bildirildi. 

Vali Muzaffer Dilek, özel mülkiyete tabi olan Bedesten Çarşısı'nın projesinin Valilik Restorasyon Proje Bürosu tarafından çizilerek, kuruldan onay alındığını söyledi. Bu aşamadan sonra çarşının tadilatının mülk sahipleri tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Dilek, "Talep edilmesi ve parası verilmesi halinde, Valilik Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla orada restorasyon yapılabilir. Esnafın biraraya gelip, ilk olarak Bedesten Çarşısı'nın çatısını değiştirmesi lazım" dedi. 

Bedesten Çarşısı'nda dükkan sahibi olan Fatih Tukul ise, Vali Dilek'e bugüne kadar gösterdiği özveriden dolayı teşekkür etti. Bedesten Çarşısı'nda en büyük sorunun çatıda olduğunu belirten Tukul, "Bedesten'in önde gelen simalarının çarşıyı yaptırması gerekir. Biz kendi açımızdan razıyız. Ancak herkes razı olmuyor. Bedesten Çarşısı esnafı olarak bu tadilatı mecburen yaptırmamız lazım. Özellikle kışın yağmurlu ve karlı havalarda sıkıntı çekiyoruz. Çok büyük maliyet çıkmadığı takdirde esnaf olarak yaptırmak istiyoruz. Afyonkarahisar'ın görüntüsü açısından da güzel olacak" diye konuştu. 

Esnaf Mahmut Kızılgöl de, çizilen projeye göre restorasyon yapılması halinde 700 bin YTL ila 1 milyon YTL arasında maliyet oluştuğunu kaydederek, "Buradaki dükkanların yüzde 80'i kiracıdır. Bazı dükkan sahipleri işlerini avukat aracılığıyla takip ediyor. Proje çok maliyetli. Bizim buna gücümüz yetmez. Bazı dükkan sahipleri de 'Yıkılırsa yıkılsın' diyor. Belediye projeye göre yaptırıp, dükkan sahiplerinden zorunlu her ay taksitle para tahsil ederse iyi olur. Herkes emlak vergisi gibi bunu zorunlu olarak öder" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 17:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?