2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Tarihi kervansaraya yoğun ilgi

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde bulunan tarihi Kervansaray, yerli ve yabancı turistlerin ilgsini çekiyor. Döğer beldesinin Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya üçgeninde kalan "şirin bir Anadolu beldesi" olduğunu belirten Döğer Belediye Başkanı Ömer Güngör, tarihi kaya yerleşim alanlarının gelen turistlerin yakın ilgisiniçektiğini söyledi.

Beldenin gelmiş geçmiş tüm medeniyetlere ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Güngör, yaptığı açıklamada şunları söyledi "Belde yıllardır bütün uygarlıklara mesken olmuş. MÖ 7. yüzyılda Frigyalılar, sonra sırasıyla Bizanslılar Selçuklular ve Osmanlılar burada mesken tutmuş ve yaşamlarını sürdürmüştür. Beldemizde bulunan Kervansaray ise 1434 yılında 2. Murat Döneminde, İstanbul - Hicaz yolu güzergahından geçen kervanların, burada konaklayıp ihtiyaçlarını giderebilmesi için yapılmış."Kervansarayın 1993 yılında başlanan restorasyon çalışmalarının ardındanyeniden Türk turizmine kazandırıldığını kaydeden Belediye Başkanı Güngör, diğertarihi yerlerle birlikte sık sık yabancı turistler tarafından ziyaret edildiğinianlattı. Güngör, "Avrupa'dan Avusturya'dan daha dün misafirlerimiz vardı. Ecdadımızın yadigarının dimdik ayakta durması bizleri de Türk milletini deonurlandırmakta ve gururlandırmaktadır" diye konuştu.

DİĞER TARİHİ MEKANLARI

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir İlleri arasında bulunan ve Frigya Vadisi adı verilen alanda yer alan Döğer beldesi, turizm için gerekli tarihi, kültürel ve doğal değerler bakımdan önemli bir yere sahip. Friglerden günümüze kalan kaya anıtları bu bölgede bulunuyor. Döğer bölgesindeki en önemli tarihi yerler arasında ise Aslantaş, Yılantaş, Maltaş, Kumcaboğaz, Kapıkaya ve Aslankaya ilk sıralarda yer alıyor.

AA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 23:12:51
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 23:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?