2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Tarihi Lise'de ilk gün heyecanı

Afyonkarahisar Valiliği tarafından restore edilen tarihi Afyonkarahisar Lisesi, düzenlenen törenle eğitim-öğretime açıldı. Afyonkarahisar Lisesi, restorasyon çalışmalarının bitirilmesinin ardından bugün düzenlenen törenle eğitim ve öğretime başladı.

Afyonkarahisar Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Vali Muzaffer Dilek, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Binanın dış cephesindeki yapay sıvalar kaldırılarak eski haline getirilmiş, bodrum katındaki 50-60 yıllık toprak, hurda ve çöp yığını temizlenmiş, binanın ahşap doğramaları meşe ağacından aslına uygun biçimde yenilenmiştir. Sınıflarınızdaki sıralar, kürsüler ve diğer araç gereç tarihi yapıyla uyumlu hale getirilmiş ve bina içindeki bu yeni düzenlemeler takip edilmiştir. Binanın alt katındaki kısmın, Afyon Lisesi’nin kendi tarihiyle ilgili eserlerin yer aldığı okul müzesine dönüştürülmesi düşünülmelidir. Bu beklentim sadece öğrencilerden değil, tüm öğretmenlerden ve her kademedeki yöneticilerdendir. Benim sizden beklediğim bu günden başlayarak lisenize, gelecekte de kentin sakinleri olarak Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmanızdır" dedi.

Afyonkarahisar Lisesi’nin açılışına Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Necdet Özsoy ve çok sayıda daire amiri katıldı. Açılışın ardından Vali Muzaffer Dilek ve beraberindekiler liseyi dolaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 19:10:48
Güncelleme :28 Şubat 2005 Pazartesi 14:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?