3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Tarım Komisyonu'ndan açıklama

Afyonkarahisar Bolvadin İl Genel Meclisi üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Muammer Karakoç, 2006-2008 yılları arasında başkanlığını yürüttüğü tarım komisyonunun, çiftçileri, büyük ve küçükbaş hayvan alım satımı yapanları rahatlatacak ve kazanç sağlayacak projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

Bolvadin İl Genel Meclisi üyesi ve Tarım Komisyon Başkanı Muammer Karakoç, komisyon üyeleri ve meclis üyelerinin destekleriyle tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara katkıda bulunduklarını söyledi. Karakoç, Tarım Komisyonu olarak 2006-2008 yılları arasında Afyonkarahisar ve çevresine İl Özel idaresi kaynaklarından yapılan yatırımları komisyon üyeleriyle programlamaya çalıştıklarını anlattı. Karakoç, komisyonun önem arz eden konu başlıklarını belirlerken bilgi deneyimleri ile katkı sağlayan tarım ve hayvancılıkta iştigal eden tüm sivil toplum örgütleri ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışma planı hazırladıklarını anlattı.

Karakoç, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Komisyon tarafından tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için hizmet atağına geçme kararı aldık. Bu yüzden İl Kontrol laboratuvarlarının geliştirilmesi günümüze uygun modern ve agretitasyonunu sağladık. İmkanlar dahilinde sertifikalı üstün verimli hububat tohum yatırım yapılması yüzde 50 çiftçi destekli merkez ve 17 ilçede gerçekleştirdi. Yerli kaynaklarımıza sahip çıkmak ve yerinde muhafaza etmek (küçükbaş ve büyükbaş) için merkez Bolvadin ve Şuhut olarak belirledik. Bolvadin, Dinar ve Sandıklı ilçelerimize toprak tahlil laboratuvarları yaptırdık. İlçelerimizin bitki örtülerine uygun modern tarım makine desteği yapan ilçe tarım müdürlüklerine katkıda bulunduk. Merkez ve 17 ilçemize doğal afetlere ve doğal zararlılara kastı erken uyarı cihazı almak için çalıştık. Yine merkez ve 17 ilçemize salgın hayvan hastalıklarına karşı aşılama kampanyalarına ilaç alım desteği sağladık. Merkezde ve ilçelerimizde örnek çiftçilerimizi belirleyerek damlama sulama sistemleri sertifikalı meyve fidanı dağıtımı sağladık. Tarım komisyonu olarak çiftçimizin, küçük ve büyük baş hayvan alım satımı gerçekleştirenlere kolaylık sağlamak için elden gelen gayret ve çaba gösterildi."

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 18:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?