3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Tarım Müdürlüğü'nde sulama paneli

Afyonkarahisar’da ‘Yeraltı suyu potansiyeli, kapalı sistem sulamaya geçisin önemi’ paneli, Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlendi. Toplantıda, kooperatif başkanlarına tarımsal sulamanın önemi anlatıldı.

Tarımsal sulamada kapalı sisteme geçisin önemine yönelik Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda Vali Yardımcısı Niyazi Ergunt,18. DSİ Bölge Müdürü İsmail Hakkı Ertekin'in ve Afyonkarahisar'daki 185 sulama kooperatif başkanı ve yöneticileri bir araya geldi. Sinevizyon gösterisi ile açılan panel, 18. DSİ Bölge Müdürü İsmail Hakkı Ertekin'in açılış konuşması ile devam etti.

Tarımsal sulamada kapalı sistem sulamanın önemine değinen Bölge Müdürü Ertekin, kapalı sistem sulama sistemine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun DSİ Genel Müdürlüğü zamanında geçildiğini söyledi.

Bölge Müdürü Ertekin; "Sulu ziraat ile kuru tarım arasında 1 kat ile 14 kata varan farklılık vardır. Konya’dan sonra yer altı suyu kapasitesi açısından en büyük kapasiteye sahip olan bölgemizde, 64 bin hektar arazi, yeraltı suyundan sulanır hale getirilmiştir. Ancak kurulmuş olan kooperatifler gerekse vatandaşlarımızın kendi şahsi açmış oldukları kuyular ile yapılan vahşi sulama şeklinde sulama yapılmaktaydı. Planlama aşamasında olanların tamamı borulu şebeke olarak dizayn edilmeye başlanmış. İşletmeli olanlar ise peyder pey istekler doğrultusunda borulu şebekeye dönüştürülmek sistemi ile suda tasarrufa riayet edilmiştir. Bu çerçevede olmak üzere Afyonkarahisar'da buna yönelik projeler hayata geçirilmiştir" dedi.

"TARIMSAL ÜRÜNLERİ İTHAL EDER HALE GELDİK"
Vali Yardımcısı Niyazi Ergunt, ise şöyle konuştu "Bildiğiniz gibi bütün ülkelerin gayreti ve bizimde ülkemizin kalkınması, gelişmesi, insanımızın refahını ve mutluluğunu artırmaktır. Bu gelişme ve kalkınma dediğinde de ilk akla gelen sanayileşme geliyor. Ancak gelişmiş ülkeler sanayileşmesini sağlarken hiçbir zaman tarımsal üretimini ve sektörünü gelişmesini ihmal etmemiş bilakis sanayileşmeye paralel olarak sulama sektöründe de gereken teknolojik ve alt yapıya yatırımlar yaparak tarımsal üretimlerde önemli noktaya gelmişlerdir. Önümüzdeki süreçte petrole dayalı ürünlerin yerini tarımsal ürünler alacaktır"

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 22:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?