3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Taşar'ı öldüren 16 metrelik ihmal

Eski Bakan Taşar'ın öldüğü kazanın meydana geldiği "ölüm kavşağı"yla ilgili iki ihmal ortaya çıktı: 1- Kavşakta belediyenin talebine rağmen ışıklandırma yapılmadı. 2- Trafik raporunda, Taşar'ın otosunun, başka bir kazada 16 metresi sökülen bariyerden uçtuğu belirtildi. Vali Vekili "Neden takılmadığını soracağız" dedi. 

Yoldaki ihmal Taşar'ın ölümüyle ortaya çıktı

Eski bakan Mustafa Taşar'ın ölümüne ihmaller zinciri yol açtı. Taşar, bir yıl önceki kazada meydana gelen ve bugüne kadar tamir edilmeyen bariyerdeki 16 metrelik boşluktan şarampole yuvarlandı. Ayrıca virajlı yol tüm uyarılara rağmen ışıklandırılmadı.

Ailesiyle birlikte Burdur'da vatani görevini yapan oğullarını ziyaretten dönerken Afyonkarahisar Köprülü Kavşağı'nda kaza yaparak yaşamını yitiren eski bakanlardan Mustafa Taşar'ın ölümüne "ihmaller zinciri" yol açtı. Antalya ve İzmir ile Ankara'nın da bağlantısını sağlayan Afyonkarahisar Çevreyolu'nda Belediye Başkanlığı'nın başvurusuna rağmen ışıklandırma yapılmadığı belirtildi. Kaza raporunda ise Taşar'ın aracının geçtiğimiz yıl ocak ayında meydana gelen otobüs kazasının ardından tamir edilmeyen bariyerdeki boşluktan şarampole yuvarlandığı bildirildi.

BARİYERLERDEKİ BOŞLUKTAN 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, karayollarını ışıklandırma ile ilgili defalarca uyardığını belirterek, "İki ayrı İl Koordinasyon Kurul toplantısında valimizin yanında iki kez Karayolları Bölge Müdürü'ne ışıklandırma konusunu söyledim. Ancak 4-5 yıldır ışıklandırma yapılmadı. Sağanak yağışta yolu ve takılı olan o bir tek tabelayı görmek imkânsız" dedi. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, yolun otobüs kazasının ardından tamir edildiğini savunarak, ışıklandırmanın ise TEDAŞ'ın işi olduğunu söyledi. Taşar'ın ölümüyle ilgili hazırlanan kaza raporunda, Mustafa Taşar'ın, 90-100 kilometre hızla gittiği, BMW-5.20 model aracıyla hızla kavşağa geldiğinde yağışın da etkisiyle fren yaptığı, ancak duramayarak daha önceki kazada sökülmüş olan 16 metrelik bariyer boşluğundan 35 metrelik şarampole uçtuğu belirtildi. Trafik bilirkişisinin hazırladığı kaza raporunda, Taşar, asli kusurlu bulundu. Raporda Taşar'ın, aşırı hız ve direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle tek taraflı kazanın meydana geldiği belirtildi.

"TAŞAR DA ÇOK SÜRATLİYMİŞ" 

Karayolları Bölge Şefi Yalçın Özgür ise sözü edilen bariyerlerin tamir edildiğini savundu. Işıklandırmanın da TEDAŞ'ın görevi olduğunu belirten Özgür, "TEDAŞ ihalesini yaptı, ödenek olmadığı için 2007'ye sarktı" dedi. İl Emniyet Müdürü Natık Canca da "Ben bile şehir içinden geçişi tercih ediyorum. Bu yolun acilen aydınlatılması gereklidir" dedi. Kazanın bariyerin kopan noktasında meydana gelmesinin tesadüf olduğunu söyleyen Vali Vekili Nevzat Sinan, "İlgililere neden burasının bugüne kadar yapılmadığını yazıyla soracağız. Yolun aydınlatılması da acilen gerekli. Mustafa Taşar bey de maalesef çok süratliymiş" dedi.

Mehmet Emin GÜZBEY - sabah
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 09:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?