4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Taviz yok, polemiğe girilmeyecek!

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Zafer Haftası şenliklerinde alınan kararlardan taviz verilmeyeceğini söyledi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın, "Zafer Haftası'nda siyasi bayrak ve afişlerin kullanılmasına müsaade edilmeyeceği" açıklamalarının ardından CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, duruma tepki göstererek eleştirilerde bulunmuştu.

Vali Haluk İmga, izinden dönmesinin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Haluk İmga, "Taviz yok, polemiğe girilmeyecek" mesajı verdi. Vali İmga, valiliğin, her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlayacağımız Zafer Haftası'nda, Büyük Zafer'in Kurtuluş Savaşımızdaki önemini başta genç kuşaklar olmak üzere tüm halkımıza layıkıyla benimsetmek için Zafer Haftası Kutlama Programının hazırlanması ve uygulanmasına büyük bir dikkat ve özen gösterdiğini söyledi.

Bu meyanda, 25-30 Ağustos tarihleri arasında il kapsamında Zafer Haftası Şenlikleri'nde yer alacak tüm siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının sadece Türk Bayrağı, Atatürk resim ve posteri taşıyabileceklerini, bunun dışında siyasi amblem, döviz ve benzeri materyal taşıyamayacakları, slogan ve marş söyleyemeyecekleri yönünde Tertip Komitesince karar alındığını ve kamuoyuna arz edildiğini bildirdi.

Vali İmga, kimi siyasi çevrelerin, valiliğin kamuoyuyla paylaşılan ve olumlu karşılanan tedbirlerini, basın yoluyla tartışma konusu yaptığını ifade ederek şunları söyledi: "Valiliğimizi gereksiz ve yararsız bir polemiğe çekmeye çalıştıkları üzüntüyle müşahade edilmiştir. Valiliğimizce alınan tüm tedbirlerin, Büyük Zaferimizin layıkıyla kutlanmasına yönelik olduğu ve taviz verilmeden etkinliklere katılacak tüm özel ve tüzel kişiliklere eşit bir şekilde uygulanacağı, bu konularda hiç kimseyle polemiğe girilmeyeceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 13:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?