2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

TBMM Komisyonu Afyon'da

Ülkede yaşanan çevre sorunlarını araştırarak sürdürülebilir çevre politikası için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Afyonkarahisar Garden Kale Otel Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Afyonkarahisar'ın çevre sorunları ile alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgiler aldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Komisyonu Başkanı Uşak Milletvekili Dr. Nuri Uslu başkanlığında 11 milletvekilinin katılımıyla Afyonkarahisar'a gelen Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri; Vali Haluk İmga, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, çeşitli bakanlıkların uzmanları, Afyonkarahisar Belediyesi temsilcisi, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili daire müdürleri, resmi ve özel fabrikaların yetkilileri, Tema İl temsilcisi, AKÜ temsilcisi, Ticaret ve Sanayi Odası
temsilcisi, Organize Sanayi Bölgesi temsilcisinin katılımlarıyla yapılan toplantıda, çevre sorunları ve alınması gereken tedbirler görüşülerek, çözüm önerileri tartışıldı.
Toplantıda konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İmga, " 'Afyonkarahisar'da Çevre Sorunları ve Aınması Gereken Tedbirler' konulu toplantıda sizleri Afyonkarahisar'da görmekten büyük mutluluk duydum. Türkiye, yeryüzünde başka ülkelerde sıkça rastlanmayan bir yapıya, dolayısıyla çevresel alanda çeşitliliğe sahip bir ülkedir. Tabiat sevgisi ve çevre hassasiyeti daima kültürümüzün bir parçası olmuştur. Anayasamızda ifade edildiği gibi 'sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı' çevreye bakış açımızın temelini oluşturmaktadır. Sanayileşme ve çarpık kentleşme, nüfusun yoğunlaşması, çevre sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bütün dünyada sorun haline gelen çevre kirlenmesi, doğada yaşayan tüm canlıları tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.Yeterli oranda arıtılmadan doğaya salınan evsel ve endüstriyel atıklar, uygun yakma şartları oluşturulmadan yakılma sonucu ortaya çıkan kükürtdioksit ve partikül madde, petrol türevleri, tıbbi atıklar, plastik ürünler, kimyasal gübreler, çöpler çevremizin yaşanamaz hale gelmesindeki en önemli etkenlerdir" dedi.


Vali İmga'nın konuşmasının ardından İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Ergün Selvi, Afyonkarahisar'daki çevre ile ilgili olarak yapılan çalışmaların yer aldığı bir slayt sunumu gerçekleştirdi. Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Nuri Uslu, Afyonkarahisar'ın çevre sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren hususların komisyon raporu haline getirilerek TBMM'ye sunulacağını ve konunun üzerinde titizlikle durulacağını belirtti. Son olarak toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra komisyon
üyeleri ve diğer katılımcılar Afyonkarahisar çevre sorunları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili görüş ve önerilerini belirttiler.
Konuşmaların ardından Meclis Komisyon Başkanı, üyeleri ve Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Akarçay üzerinde incelemelerde bulunan Komisyon Başkanı ve üyeleri Eber'deki incelemelerinin de ardından Afyonkarahisar'dan ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 19:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?