3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

TEDAŞ,meclis üyelerini bilgilendirdi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Şubat ayı 4. oturumunda TEDAŞ İl Müdürü Osman Hondu, tarım bölgelerindeki elektrik akımları ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi.


Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Şubat ayı 4. oturumu Meclis başkanı Ahmet Kocakulak Başkanlığında gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'da ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile enerji nakil hatlarındaki arızaların giderildiğini ifade eden TEDAŞ İl Müdürü Osman Hondu, "Afyonkarahisar'da 28 Ocak 2009 tarihinde sulu kar yağışı nedeniyle gerek OG Enerji Nakil hatlarında gerekse AG dağıtım şebekesinde meydana gelen buz yükü ve buz yükü kamçılanması sonucunda İl genelinde çoğu bölgemizde ENH ve AG direklerimiz kırılmış veya hasar görmüştür” dedi.

Hondu: “29 Ocak sabahı gelen ihbarlar ve tespitler neticesinde Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Sandıklı, Kızılören, Hocalar, Sinanpaşa ve Şuhut olmak üzere toplam 8 ilçe merkezi ve bu ilçelerimize bağlı 49 belde 229 köy ve 30 Mezra enerjisiz durumda olduğu tespit edilmiştir. Arıza-Bakım onarım yüklenici elemanları, İl Müdürlüğümüz başka servislerdeki personelleri arızada görevlendirilmiş, Burdur, Kütahya, Eskişehir TEDAŞ ekipleri de arızaların giderilmezinde yer almışlardır. Toplam 45 ekip ile önce durum tespiti yapılarak öncelik sıralaması yapılmıştır.

Ekipler günlük 18 saat süren çalışmalar sonucunda süratle tüm yerleşim yerlerine enerji vererek halkımızın mağduriyeti giderilmiştir." Hondu'nun konuşmasının ardından Meclis başkanlığına gelen raporların okunup ilgili komisyonlara havalesinin yapılması ardından toplandı sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?