1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

TEGV yeni döneme başladı

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ YENİ DÖNEME BAŞLADI

Afyonkarahisar'da 2003 yılından bu yana ilköğretim çağı çocuklarına çok yönlü eğitim desteği veren TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı, yeni etkinlik dönemine başladı.

Eğitim alanında Türkiye'nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın, Afyonkarahisar'da ilköğretim çağı çocuklarına, eğitimli gönüllü ordusuyla verdiği çok yönlü eğitim desteği artarak devam ediyor. TEGV, Türkiye'nin 34 ilinde toplam 11 eğitim parkı, 54 öğrenim birimi ve 20 ateşböceği gezici öğrenim birimiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEGV arasında imzalanan Sosyal Etkinliklere Destek Protokolü kapsamında, okul içi ve okul dışı zamanlarda, devletin verdiği temel eğitime katkı amaçlı özel etkinlik programları uyguluyor.

Afyonkarahisar Eğitim Parkı, bin 100 metrekare kapalı alanı, açık spor alanları, tam donanımlı derslik ve proje odalarıyla 7 yıldır ilköğretim çağı çocuklarına aldığı temel eğitime, çocuk dostu mekanıyla destek veriyor. Tamamı ücretsiz olan programlardan Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izin ve desteğiyle, 7-16 yaş arası ilköğretime devam eden tüm çocuklar yararlanabiliyor.Çocukların dil, İletişim becerileri, bilim-teknik, güzel sanatlar alanlarında yaşam becerilerinin artmasına yönelik programların, eğitim departmanı ve konusunda uzman akademisyenler tarafından hazırlandığı bildirilirken, çocukların sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak, bilim ve teknolojinin yeniliklerinden yararlanmaları amacıyla oluşturulan öğrenme ortamlarında okuldaki başarı oranlarını arttırmalarına destek verildiği kaydediildi.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ YENİ DÖNEME BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:18:02
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 16:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?