30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Termal oteller 15 yıllığına kiralanacak

Sandıklı İlçe Belediye Meclisi, belediye tarafından işletilen Hüdai Kaplıcaları'ndaki termal otellerin 15 yıllığına kiraya verilmesine karar verdi. 

Belediye meclisi toplantısında konuşan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, Afyonkarahisar'da termal turizmde büyük atılımlar yapıldığını belirtti. Mevcut şartlarla otellerle rekabet edemeyeceklerini kaydeden Özpınar, "2 milyon dolar civarında ek yatırım yapmamız gerekiyordu. Personel mağdur olmayacak. Emekliliği gelenler emekli edilecek. Çalışmak istemeyenlerin tazminatları ödenecek. 

Yeni yatırımcılara ilk şartımız personel istihdamına devam edilmesi olacak. Kira şartnamesi tüm sivil toplum örgütlerinin de katkılarıyla hazırlanacak. Her zamanki gibi bu konuda da şeffaf olacağız. Buradan sağlanan kaynakla 128 apart yapacağız. Otel işletmeciliği yerine apartlara yöneleceğiz. Birilerinin çıkıp 'kral çıplak demesi' gerekiyordu. Her türlü siyasi riski de alarak, ilçe menfaatleri ve geleceğimiz için bu kararı aldık" diye konuştu. 

Yapılan oylamada, belediye tarafından işletilen termal otellerin 15 yıllığına kiraya verilmesi kararı alındı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 12:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saim selvi IP: 81.213.203.xxx Tarih : 9.10.2006 23:06:13
sandıklı kaplıcalarının kapitalist özelleştirmeye bu kadar direnmesine şaşıyordum sonunda memleketimin bu güzide kurumuda önce kiralanıp sonra özelleştirme peşkeşine katılmaz umarım.acaba başkan kral çıblak sözü ile neyi kast ediyor anlaşılmış degil birileride cıkıp cambaz ipte oynuyor yorumunu yapabilir.