3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Termal sağlık ve turizm merkezi kuruluyor

Afyonkarahisar'da, Özel Fuar Hastanesi ile sağlık alanında hizmet veren Akşifa Sağlık ve Turizm Hizmetleri A.Ş., Ömer havzasında dünya standartlarında termal sağlık ve turizm merkezi kuracağını açıkladı.

Akşifa Sağlık ve Turizm Hizmetleri A.Ş. tarafından kurulacak merkez, Afyonkarahisar'ın sağlık turizmi alanında pozisyonuna güç katacak. Merkez, yurt dışına hizmet ihraç ederek hem Afyon'a hem de Türkiye'ye döviz girdisi sağlayacak. 100 bin metrekare kapalı, 250 bin metrekare yeşil dokusu olacak komplekste sağlık, rehabilitasyon, özel eğitim, spor, termal otelcilik, SPA, alışveriş ve eğlence merkezi gibi birçok alanda hizmet verilecek. Şirketin şu an 250 çalışan sayısı kompleks hizmete girdiğinde 2 bin olacak. Yıllık 200 bin kişiye hizmet vermekte olan şirketin kurumları 1,5 milyon kişiye hizmet verecek hale gelecek.

SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Akşifa Sağlık ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, yönetim kurulu üyeleri Nizamettin Kazan ve Ali Ertan Acar ile birlikte hastanede basın toplantısı düzenleyerek proje hakkında bilgi verdi. Şirket olarak en başta gelen ve öncelikli olan temel faaliyetlerinin sağlık hizmeti olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Yücel, Fuar Hastanesi'nin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Afyon'da öncü olmaya devam edeceğini anlattı. Başkan Yücel, 2006 yılı ortalarından itibaren Türkiye'de hekim sayısında yetersizlik ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili alınması gereken önlemler nedeniyle özel sağlık sektöründeki yatırımların kanun ve yönetmeliklerle sınırlandırılmaya başladığını bildirdi. Yücel, bu yüzden büyüme ve gelişmeyi sürdürebilmek için sağlık hizmetlerinin yanında inşaat ve turizm sektöründe de faaliyet göstermeye başladıklarını ifade etti.

İNŞAAT ALANINDA PROJELER

Akşifa Sağlık ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, inşaat alanında şu an tamamlanmış bir projeleri, Afyon merkez ve Kuşadası'nda yapımı devam eden üç projeleri bulunduğunu bildirdi. Yücel, turizm yatırımı olarak Afyonkarahisar-Konya karayolunda bir dinlenme ve akaryakıt istasyonu açtıklarını, Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerindeki dinlenme ve akaryakıt istasyonunun da kısa sürede hizmete gireceğini belirtti.

Turizm ve sağlık turizmi alanında asıl projelerinin Ömer havzasına yapacakları termal sağlık ve turizm merkezi olduğunu belirten Yücel, bu projeyi kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti. Yücel, merkez hizmete girdikten sonra yurt dışından ve yurt içinden misafir edecekleri müşterilerle Afyon ve ülke ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacaklarını bildirdi.
Sağlık turizmiyle elde edecekleri katma değerin oldukça ileri düzeyde olacağını bildiren Şükrü Yücel, şunları söyledi: "İnşallah havaalanımız devreye girdiğinde şu an faaliyetlerine devam eden otellerimiz ve önümüzdeki yıllarda hizmete açılacak otellerimiz yurt dışı müşteri açısından çok ciddi potansiyele kavuşacak. Termal turizm ve sağlık turizminin diğer bütün sektörlere nazaran kıyaslanamayacak ölçüde ilimizin çehresini değiştirecek."
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?