30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Termal tesisler kışa hazırlanıyor

Afyonkarahisar'ın şifalı suları ile ünlü termal tesisleri, yaz sezonunun ardından şimdi de kış turizmine hazırlanıyor. 

Birçok hastalığa çare olan Afyonkarahisar'daki termaller, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Yurt dışı ve yurt içinden bir çok turisti ağırlayan termaller, tatilcilere şifalı suyun yanı sıra alternatif imkanlar da sunuyor. Thermal Resort Oruçoğlu Otel Halkla İlişkiler Sorumlusu Fulya Arslan, termal su vasıtasıyla uygulanan tedavilerin; romatizmal rahatsızlıklar, kireçlenme, siyatik, bazı cilt hastalıkları, stres ve yorgunluklar, kadın hastalıkları ve böbrek taşlarının düşürülmesindeki faydalarının uzmanlar tarafından kanıtlandığını söyledi. Arslan, "Kür ve fizik tedavi merkezi, çamur ve bitki banyoları, masaj üniteleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, güzellik salonları ve açık-kapalı termal yüzme havuzlarıyla konuklarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. 

Özel banyolarımıza şehirden de müşterilerimiz geliyor. Yüzme havuzlarımız açık" dedi. Kış sezonunun başlamak üzere olduğunu ifade eden Arslan, "Ramazan Bayramı için hazırlıklarımız devam ediyor. Paket programlar uyguluyoruz. Yaz aylarında daha çok deniz kenarlarına giden müşteriler, kışın ise soğuktan kaçmak için termalleri tercih ediyor. Kışın genellikle orta yaş ağırlıklı müşterilerimiz geliyor. Bunda etken ise okulların açık olması. Şu anda doluluk oranımız çok fazla değil. Ancak Ramazan Bayramı için rezervasyonlarımız başladı. Bayramda tam kapasite doluluğa ulaşıyoruz" diye konuştu. 

İkbal Termal Otel'in Genel Müdür Yardımcısı Ümit Uysal, profesyonel ve disiplinli bir kadro ile kış sezonuna iddialı hazırlandıklarını söyledi. Otele gelen tatilcilerin hem stres atıp eğlendiğini hem de şifa bulduğunu ifade eden Uysal, "Ramazan Bayramı için tam kapasite doluyuz. Bayramdan sonraki dönem için de çok talep var. Ayrıca firmalar, daha verimli iş yapabilmek açısından toplantı ve seminer organizasyonlarını tercih ediyor" şeklinde konuştu. Uysal, Ramazan Bayramı'nda fantezi müzik sanatçısı Metin Şentürk'ün sahne alacağını sözlerine ekledi. 

Şifalı suları ile ünlü Afyonkarahisar'da sadece lüks otel ve termal tesisler bulunmuyor. Şehirde, dar gelirli vatandaşların da termallerden yararlanması amacıyla, genellikle belediyelerin işletmeciliğini yaptığı; Gazlıgöl, Sandıklı Hüdai ve Heybeli kaplıcaları ile özel kurum ve şahıslara ait termal tesisler de bulunuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 17:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?