3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Teröre öfke yol kapattırdı

Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar beldesinde vatandaşlar, terör örgütüne tepki göstermek için Afyonkarahisar-Konya karayolunu trafiğe kapattı.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yakınlarında 12 askerin şehit edilmesinin ardından yollara dökülen yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık 2 saat boyunca Afyonkarahisar-Konya karayolunu trafiğe kapatan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. Karayolunun açılmaması nedeniyle, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Natık Canca ile çok sayıda asker bölgeye sevk edildi.

Öfkeli vatandaşları sakinleştirmeye çalışan İl Emniyet Müdürü Natık Canca, herkesin yüreğinin yandığını belirterek, "Bizi bir yerlere götürmek isteyenlere şans tanımayalım. Ben 40 senedir bu görevi yapıyorum ve 40 yıldır terörle mücadele veriyoruz.

Hepimizin yüreği yanıyor. Sabırlı ve dikkatli olmalıyız. Tepkimizi yasal çerçeveler içinde olaysız bir şekilde yapmalıyız. Bu topraklarda bin yıldır yaşıyoruz. Hepimiz çok üzgünüz. Hepimizin başı sağolsun. Allah şehit ailelerine sabır versin" dedi.
Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından karayolunu trafiğe açan kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 21:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?