2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Teşekkürler AKÜ

Afyonkarahisar’da, beynindeki su toplanması sonucu kafası her geçen gün büyüyen ve maddi imkansızlık nedeniyle tedavi ettirilemeyen 4 aylık bebeğe, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi sahip çıktı.

Afyonkarahisar’ın Harb-İş semtinde yaşayan Eşe Demir (29), 6 aylık hamileyken doktor kontrolüne gittiğinde bebeğin beyninde su toplanması (hidrosefali) olduğunu öğrendi.

Tüm zorluklara rağmen doğum yapan Eşe Demir ve eşi Hasan Demir, "Gülsüm" ismini verdikleri bebeği maddi imkansızlıklar sebebiyle ameliyat ettiremedi.

Şu anda 4 aylık olan ve beynindeki su toplanması nedeniyle kafası her geçen gün büyüyen minik Gülsüm’e Afyon Kocatepe Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi sahip çıktı. Basında çıkan haberler üzerine harekete geçen AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Osman Nuri Dilek, minik bebeğin tedavi altına alınması talimatını verdi.

Bugün sabah saatlerinde ailesi tarafından AKܒye bağlı Pembe Hastane’ye getirilen minik bebek, Beyin Cerrahı Olcay Eser tarafından kontrolden geçirildi.

Beyindeki su toplanması nedeniyle Gülsüm’ün kafa çapının her geçen gün büyüdüğünü belirten Beyin Cerrahı Olcay Eser, "Maddi imkansızlıklar sonucu bebek ameliyat ettirilememiş. Birkaç tetkikin ardından Gülsüm’ü önümüzdeki hafta ameliyat edeceğiz. Bebeğin yaşama şansı yüksek ama büyüyünce zeka geriliği görülme oranı yüksek. Zamanında ameliyat yapılsaydı, bunlar ortaya çıkmazdı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 13:58:34
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 14:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevim altunc IP: 87.67.143.xxx Tarih : 8.06.2008 22:26:28

selam benim oglumda ayni hastaliktan daha 15 gunluk iken amelyat oldu bebegimin sorunun daha anne karnindayken farekttiler aldirmami istediler ama bebegim 8 aylik olmustu allahima cok sukur simdi iyi ama iki uc gundur ameliyat yapilan yer de sanki sislik var lutfen eger beni bu hastalik tan bilgilendirimisiniz bebegim suan 4 aylik