2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Teşvik yasasında süre uzamalı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Celalettin Gürel, 31 Aralık tarihinde sona erecek 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın süresinin uzatılmasını istedi.

Dünya piyasalarında kötü gidişin Türkiye'yi ve Türk ihracatını olumsuz etkilediğini ifade eden Gürel, kriz söylentilerinin bile insanlarda psikolojik olumsuzluğa, tüketimde daralmaya neden olduğunu belirtti. Azalan tüketim, ihracat ve kriz beklentisi ile duran yatırımların ekonominin yavaşlamasına ve işsizliğe neden olduğunu anlatan Gürel, bir an önce güven ortamının oluşturulması, kamu, finans sektörü ve özel sektörün yeniden yapılanmalarını tamamlaması gerektiğini söyledi.

Yürütülen çalışmaların herkesin elini taşın altına sokması ile olacağını anlatan Gürel, şöyle konuştu: "Bu bağlamda, çatı kuruluşumuz TOBB'un Halk Bankası işbirliği ile vermeye başladığı KOBİ kredisi takdirle karşılanmış, benzer kuruluşlara da örnek olması beklenmektedir. Çoğu ülkenin merkez bankaları, küresel krize karşı, faiz indirimi hamlesi yapıp durgunluğu aşmak için düşük faiz ile piyasalara likidite sürmeye, teşvik ve ucuz kredilerle piyasalarını canlandırmaya başladı. Ülkemizde, nakit sıkışıklığının önüne geçme ve canlandırma için verilen 'cansuyu kredisi' ne yazık ki yeterli değildir."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?