1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

TGB'li gençler Diyarbakır yolcusu

TGB'Lİ GENÇLER DİYARBAKIR YOLCUSU

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından başlatılan eğitim yardımı seferberliğine Afyonkarahisar Şubesi de destek veriyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Aslanoğlu Köyü’ne TGB'li gençler okul yapıyor. 'Türkiye'nin birliğine harç koyuyoruz' sloganı ile yola çıktıklarını anlatan TGB Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Balkır, Bismil'deki okul binasında çalışmak için 7'inci ekip olarak Pazar günü Diyarbakır'a gideceklerini söyledi.

"Köy 2005 yılında beri toprak ağalığına karşı mücadele ediyor” diyen Balkır, “Köylüler toprak ağasına dava açmışlar ve dava süreci halen devam etmektedir. Aslanoğlu köyü 2007 yılında Diyarbakır şehir merkezine Türk bayrakları ile 'Yıkılsın ağalık yaşasın Cumhuriyet' pankartları ile yürümüşlerdir. Bize 19 Mayıs etkinliklerimizde köy muhtarı tarafından okul yapımı için mektup geldi. Bizde bu mektup üzerine Aslanoğlu Köyü’nü yalnız bırakmıyoruz” diye konuştu.

Köyün ilköğretim okulunu elverişli hale getireceklerini ve zeki çocuklara destek olacaklarını da sözlerine ekleyen TGB Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Balkır, “Bu tarihi ve önemli görev içinde desteğe bekliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 14:40:04
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 01:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?