1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Tiyatro kapatılmasın eylemi

AFYONKARAHİSAR'DA TİYATRO KAPATILMASIN EYLEMİ

Afyonkarahisar'da bir grup üniversite öğrencisi, Belediye Şehir Tiyatrosu'nun yeni binasına taşınacak olmasını ve oyuncuların gönüllülük esasına göre çalıştırılmak istenmesine yönelik eylem yaptı.

Afyonkarahisar Belediyesi, Şehir Tiyatrosu yeni binasına taşınıncaya kadar oyunculara gönüllü olarak çalışmalarını teklif etmişti. Gönüllü çalışmayı reddeden Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Çakalgöz ile üç oyuncunun iş akitleri feshedilmişdi. Bir grup üniversite öğrencisi, PTT Merkez binası önünde bir araya gelerek, tiyatronun yeni binasına taşınacak olmasını ve bu süreçte oyuncuların da gönüllülük esasına göre çalıştırılmak istenilmesine karşı eylem yaptı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Şafak Özbek, tiyatronun çalışma esasında değişikliğe gidildiğini öne sürerek, profesyonel anlamda çalışma yürüten tiyatronun gönüllülük esası adı altında amatörleştirildiğini iddia etti.

Tiyatronun üç yılda 102 bin seyirciye ulaştığını ve turnelere çıkarak Afyonkarahisar'ın tanıtımını yaptığını anlatan Özbek, şunları söyledi: "Bazı arkadaşlar gönüllü olarak çalışmaya başlamış. Özverilerinden dolayı kendilerine başarılar diliyoruz. Üzerinde durduğumuz konu, bir tiyatro binasının yıkılması ve tiyatrocu arkadaşlara küçük, basit ve konferans salonu niteliğindeki bir salonun layık görülmesidir. Biz Afyonkarahisar'ın sanatseverleri olarak bu duruma tepkiliyiz"

Basın açıklamasının ardından üniversiteli grup dağıldı.

AFYONKARAHİSAR'DA TİYATRO KAPATILMASIN EYLEMİ
AFYONKARAHİSAR'DA TİYATRO KAPATILMASIN EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 16:19:03
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 16:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?