30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

TOKİ kuraları çekildi

AFYONKARAHİSAR'DA TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) alt gelir gurubu için 144 konut ve sosyal güvenceden yoksun vatandaşlar için 96 konutluk projesinin kuraları çekildi.

Afyonkarahisar'ın Sahipata semtinde inşa edilen konutların kurası Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusu içerisinde bulunan Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 240 konut için başvuruda bulunan 4 bin 45 kişi kongre merkezini doldurdu. 1 artı 1 ve 2 artı 1 şeklinde dairelerin kurası için salonu dolduran vatandaşlar, kimi zaman tespih çekerek zikir getirdi, kimi zaman da ellerini açarak dua etti. Kura çekiminde bir konuşma yapan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer,

"17 ilçemiz ve merkez ilçede müracaatlar sonuçlandırıldı ve bugüne kadar geldik. İl Valiliği olarak yaptığımız tespitleri bildirdikten sonra TOKİ'ye bunları kesin rakamları oluşturarak bugünkü kura çekim törenine geldik. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

TOKİ Afyonkarahisar Proje Satış Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik de, 1 artı 1 konut sayısının 96 tane 2 artı 1 konutların sayısının da 144 tane olduğunu anımsatarak bunların yetmediğini bu konutların sayısını gelecek dönemde artıracaklarını bildirdi. Kurada kendisine daire çıkmadığı için kimsenin üzülmemesini isteyen Çelik, şöyle konuştu: "Onların ilerideki dönemde konutlarını dağıtacağız. Vatandaşlarımız mutlaka valiliğe başvurarak evraklarını tamamlasın. Evrak tamamlamayan vatandaşlarımız, daha sonra hak kaybına uğruyor. Vatandaşlar, hak sahipliği, konut satış sözleşmesinden sonra elde ediyorlar."

Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. İlk 10 sırayı protokol üyeleri belirlerken, geri kalanlar çekilen numaralara göre tayin edildi.

AFYONKARAHİSAR'DA TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ
AFYONKARAHİSAR'DA TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 17:26:02
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 18:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?