3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Topçu Afyonkarahisar'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, ABD'nin kan dökerek emperyalist emellerine ulaşamadığını söyleyerek, "Beyaz saçlı, şaş gözlü kişiyi çekerek, yerine Bilali Habeşi'yi hatırlatan, baş adı Hüseyin olan siyah adamı getirdiler" dedi.

BBP Genel Başkanı Topçu, Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Seçim İşleri Başkanı Üzeyir Tunç ve BBP Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker ile birlikte Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de basın toplantısı düzenledi. Anadolu gezisine çıktığını anlatan Topçu, 26'ncı durağının Afyonkarahisar olduğunu dile getirdi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Topçu, ABD Başkanı Hüseyin Barack Obama'yı İslam tarihinde ilk ezanı okuyan Bilali Habeşi'ye benzetti.

Topçu, "ABD'nin bu coğrafyada döktüğü kan yetmedi. Baktı ki kan dökerek emperyalist emellerine ulaşamıyor. Bebekleri katletmekle oraların düşmanlığını da alıyor. O zaman dediler, 'Beyaz saçlı, şaş gözlü, Deccal kılıklı birini çekeyim, onun yerine şu coğrafyanın insanlarının baktığı zaman burunlarının kemiğini sızlatacak bir renkte adam bulayım. Bilali Habeşi'yi falan hatırlatsın. Baş adı da Hüseyin olsun. Bunların suyunu keserim işte o zaman'. Böyle bir adam geldi. Bizim Meclis'te acayip bir teveccühle karşılandı. Ayakta alkışladılar. Bu adam, 'Ermeni meselesini, Güneydoğu'yu ve Kıbrıs meselelerini halledin' dedi. Bizim hükümetin de yaptığı bu. Güneydoğu ile ilgili meselede çok büyük usul ve üslup hatası yapıldı. BBP'nin memleket meselelerinde söyleyecek sözü var. Kimseye kapımızı kapatmayız. Adam gibi alırız karşımıza, yaptıkları yanlışları söyleriz. Yapmaları gerekenleri de söyleriz" diye konuştu.

Konuşması esnasında eline aldığı domatesi örnek veren Topçu, "Bu ülkeyi yönetenler 70 yıldır, birisi değil hepsi, geliyorlar yüzlerini dönüyorlar öbür tarafa. Elin adamı önlerine hangi planı, programı koyarsa onu uyguluyorlar. Neticede elin adamı marka oluyor. Bizim ürünlerimiz geri planda kalıyor. Ürünlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Bugüne kadar bizi yönetenler bizi domatesin tohumuna mahkum ettiler. Eskiden analarımız, ninelerimiz domatesin tohumunu kuruturdu. Toprağa atarlardı ve yaz boyu domates yerdik. Domates olduğunu da anlardık. Mustafa Kemal Atatürk'ten bu tarafa ülkeyi yönetenleri yargılamak lazım. Elin adamı bizim her iktidarın eline bir gündem veriyor" dedi.

"BAŞBUĞ'UN DOĞU VE GÜNEYDOĞU GEZİSİNİ OLUMLU BULUYORUM"
BBP Genel Başkanı Topçu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Doğu ve Güneydoğu ziyaretlerini de çok müspet ve olumlu bulduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı'nın bölgeyi ziyaret etmesi, halkla iç içe olmasının çok güzel olduğunu belirten Topçu, Türk milletinin askeriyeye hep peygamber ocağı olarak baktığını, bu yüzden Başbuğ'un bu gibi ziyaretleri devam ettirmesi gerektiğini kaydetti. BBP'nin Türkiye'ye demokrasinin ihtiyaç olduğunu 17 senedir söylediğini de ifade eden Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile kesintisiz ve 24 saat demokrasi diyoruz. Bu demokrasi kesintileri ile alakalı BBP tek ve bağımsız bir parti. Gelinen bu noktada her partinin, her askeri darbenin o projeye, Atlantik ötesi projeye hizmet ettiğini bağıra bağıra söylüyoruz. 12 Eylül askeri cuntası bölücü PKK örgütünü böylesine besledi, palazlandırdı. Ondan sonra Çekiç Güç'e oy verenler, Atlantik ötesinden gelen bakanlara başüstüne deyip kabul edenler, IMF kapılarında dolaşanlar bu işi bu hale getirdi. Güvenlik derken sınırlarımızın güvenliğini kastediyoruz. Güvenlik derken dağımızın, ovamızın, tarlamızın, çayırımızın, köyümüzün, kasabamızın, şehrimizin, sokağımızın güvenliğini söylüyoruz. Kayseri'de 3 tane çocuk ortadan kayboluyor. Güvenlik derken bunu kastediyoruz. Özgürlük derken tam bağımsızlık, güçlü bir Türkiye diyoruz. Bunun yanında doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde kim ne şekilde kendini ifade etmek istiyorsa, kim ne şekilde yaşamak istiyorsa, başı açık ile başı kapalı ile, Alevisi, Sunnisi, Kürdü, Türkü, Türkmeni ile başı dik karnı tok, birleşmiş ve beraber bir Türkiye istiyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 17:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?