2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Toplu taşıma ihalesi

Afyonkarahisar'da, 80 araçlı 13 adet toplu taşıma güzergah hattının ihalesi, ihaleye talipli çıkmaması nedeniyle ertelendi. 

Tasarrufu Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait, Mücavir Alan Sınırları İçerisinde güzergahları belirtilen 80 araçlı 13 adet Toplu Taşıma Güzergah hattının ihalesi, İhale Komisyonu tarafından 8 Nisan 2008 tarihine ertelendi. 

İhale Komisyonu'nun başkanlığını yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Belediye Meclisi'nin ilin gelişmesi adına ciddi, önemli ve radikal kararlar aldığına dikkat çekerek, "İhale Komisyonu olarak, 80 araçlık Toplu Taşıma İhalesi'nin 15 gün sonra pazarlık usulü ile ihale edilmesi kararını alıyoruz. Bu tür önemli hizmetlerin geciktirilmesi halkımıza zarar veriyor. Biz memleketimize ne yapmak istiyoruz, birileri ne yapmak istiyor. Memleketi seven ve hizmet etmek isteyen insanlarla, bunun dışında hareket etmek isteyen insanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. 

Dolmuşçu esnafının bir araya gelmesi konusunda iki senedir büyük uğraş verildiğini belirten Kaptan, şöyle konuştu: "Dolmuşçu kardeşlerime, iki senedir toplu taşıma işini siz yapın diyen biziz. Bizim için Afyonkarahisar'da yaşayan 200 bin insanımızın menfaatleri önemli, birkaç yüz kişinin değil. Yapılan kamuoyu yoklamalarında toplu taşımaya yüzde 98 gibi bir destek var. Bu konuda siz mahalle muhtarlarının halkımızın adına tavrı ortadadır. Eninde sonunda bu iş gerçekleşecek." 

Öte yandan, ihale için 5 ayrı firmanın dosya aldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?