2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Toplu taşımada yeni dönem

Tureks Turizm A.Ş. Genel Müdürü Celal Kalkan, Türkiye'de en ucuz toplu taşıma ücretinin Afyonkarahisar'da olduğunu söyledi.


Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen 84 araçlı 13 adet toplu taşıma güzergah hattının ihalesini kazanan Tureks Turizm A.Ş., 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren kentte hizmet vermeye başlayacak. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Celal Kalkan ve Genel Müdür Yardımcısı Galip Şanlı, basın toplantısı düzenleyerek gelecek otobüsler ve hizmet şekilleri hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar halkına en iyi, en konforlu ve en hesaplı hizmet vermeyi hedeflediklerini söyleyen Genel Müdür Kalkan, "Çünkü biz bu işi severek ve bilerek yapıyoruz. Sektördeki gelişmeler doğrultusunda en iyi şekilde uyguluyoruz. Aldığımız işi herkesin memnun kalacağı bir şekilde yürüteceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
Şirketin Şehiriçi Ulaşımdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Şanlı'da otobüsler ve hizmet şekilleri hakkında bilgi verdi. 1 Temmuz 2008 itibariyle otobüslerin seferlere başlayacağını anlatan Şanlı, "Hizmet vermeye başladığımız tarihten sonraki ilk iki gün ücretsiz hizmet vereceğiz. Otobüslerimizde kamera ve klima sistemi olacak. Vatandaşların rahat bir ulaşım hizmeti almaları için elimizdeki imkanların tamamını kullanıyoruz. Hem para hem de elektronik kart sistemi olacak. Duraklar haricinde durulmayacak. Her ay düzenli olarak şoförlerimizin eğitimleri gerçekleştirilecek. Vatandaşların bize istediği şikayetleri ulaştırabilmeleri için araçlarımızda şikayet telefonları olacak" diye konuştu.
Şanlı, bir gazetecinin kentteki minibüsçülerin ihalenin iptali için açtıkları davayı sorması üzeri de şunları söyledi: "Açılan dava hakkında bilgimiz var. Ancak bu dava bizimle ilgili bir konu değil. Bu belediye ve minibüsçüler arasında olan bir davadır."

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 19:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?