3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

'Trafik kültürünü yeniden öğreteceğiz'

Afyonkarahisar'ın yeni Emniyet Müdürü Ali Bilkay, basın mensupları ile tanışmak için Polis Evi'nde toplantı düzenledi.

Türkiye ve dünyanın olduğu gibi Afyonkarahisar'ında en büyük problemin trafik olduğunu söyleyen Müdür Bilkay, Türkiye her yıl trafik kazalarında 10 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini, 180 bin civarı kişinin de yaralandığını söyledi. Müdür Bilkay, her yıl Afyonkarahisar'ın nüfusu kadar her yaştan insanın trafik kazalarında yaralandığı ve sakat kaldığının altını çizdi.

"İNSANLARIMIZ TRAFİK KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN ÖĞRETECEĞİZ"
Afyonkarahisar'da trafik kültürünü geliştirmek için projeleri olduğunu vurgulayan Bilkay, bunları kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti. İnsanlarda trafik bilincinin olaşmadığını dile getiren Bilkay, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okullarda eğitim çalışmaları yapacaklarını belirtti. Afyonkarahisar'da açık ve kapalı park yeri sorunu olduğunu vurgulayan Müdürü Bilkay, bu sorunun çözülmesi için açık ve kapalı park yerlerinin yapılması gerektiğini bildirdi. Bu konuda yeni seçilecek belediye başkanı ile çalışma içerisine gireceklerinin sinyalini veren Bilkay, ancak insanlarda araçların nerelere park yapılması bilincinin oluşmadığını ifade etti.

"PARK YASAĞI OLAN YERLERE ARAÇ PARKI KESİNLİKLE YAPILMAYACAK"
Park yasağı olan bir yere sürücünün dörtlüleri yakarak park ettiğini dile söyleyen Bilkay, "Burada zaten park yasağı var. Dörtlüleri yaksan dahi buraya park edemezsin. Ettiğin zaman cezayı yazılır. Eğer herkes üzerine düşeni yapar, yasak olan yerlere park yapmazsa trafik problemi ancak bu şekildi çözülür." dedi. Afyonkarahisar'ın, Türkiye'nin asayiş yönünden sorunu olmayan illerden biri olduğunu vurgulayan Müdür Bilkay, "Ancak insanın olduğu her yerde olay olabilir. Olması da normaldir. Emniyet teşkilatı olarak amacımız Afyon'u daha sorunsuz ve huzurlu bir şehir haline getirmek." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 18:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?