2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Trafik kurbanı öğretim görevlisi unutulmadı

Bilecik’te 17 Kasım günü, içinde bulunduğu aracın kaza yapmasının ardından yaralılara yardım ederken, başka bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Eray Bozan için anma töreni düzenlendi.

AKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Bozan’ı anma töreni, Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Tıp Bilimleri Binası (Mavi Hastane) toplantı salonunda yapıldı. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Aktepe’nin Yrd. Doç. Dr. Mehmet Eray Bozan’ın biyografisini okumasıyla başlayan törende, daha sonra Yrd. Doç. Dr. Bozan’ın anısına hazırlanan bir video klip izlendi.

Törende bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, Bozan’ın kişiliği ve çalışkanlığıyla kısa sürede kendisini kanıtlamış ve üst unvanlara en layık seviyeye gelmiş bir öğretim üyesi olduğunu ifade etti. Sözbilir, "Ne var ki değerli meslektaşımız çok kutsal mesleğini icra ederken adı geçen doçentlik, profesörlük unvanlarının üzerinde bir unvan olan ’görev şehidi’ unvanını almıştır. Tabii ki bu unvan onun şu anda yattığı yerde huzur içinde olmasını sağlayacaktır. Meslektaşları olarak buna inanıyoruz. Şu anda onun en yakınları olan 2 çocuğu ve eşi bizim kurumumuzun, ailemizin üyeleridir. Kendisinin de aramızda her zaman olacağının bir belirtisi olarak, kurumumuzun bir köşesinde bugünden itibaren adıyla yaşatmaya başlıyoruz. Ruhu şad olsun" dedi.

Sözbilir’in konuşmasının ardından Eray Bozan’ın adının verildiği Mavi Hastane Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Eray Bozan, Bilecikte geçirdiği trafik kazasından yara almadan kurtulmuş ancak yaralılara müdahale etmek isterken kazaya karışan üçüncü otobüsün çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Bozan, kaldırıldığı Bilecik Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

afyon
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 13:10:05
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?