3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Trafikte bir ilk

Afyonkarahisar Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle şehir trafiğini rahatlatacak bilimsel çalışma gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Belediye ile yapılan ön anlaşma çerçevesinde Afyonkarahisar’a gelen Ankara Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pampal başkanlığındaki 4 kişilik heyet, şehrin tüm cadde, sokak ve ana arterlerini inceledi. Pampal, en kısa zamanda Afyonkarahisar’ın trafik sorununa köklü bir çözüm getirileceğini, uzun vadede en uygun ve geçerli olan çözüme ulaşılacağını söyledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, sorunun ancak bir bilim heyeti tarafından hazırlanacak olan ve asla değiştirilmesi mümkün olmayan bir "Trafik Master Planı" çerçevesinde çözümlenebileceğini belirterek, "Şehir trafiğinde böylesine bir düzenleme uyarınca sağlanan planlı altyapıyı, hiçbir mahalli merci veya yönetici bozamayacak. Türkiye’de belediyelerin israfa dayanan icraatının başlıca şikayet sebebi budur. Biz trafik düzenlemesi konusunda da diğer hususlarda da aklın ve bilimin gereğini yapmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmayı işin ehline yaptırmaya karar vermemizin asıl sebebi budur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 12:35:17
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 16:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?