2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Tren kurbanı 4 işçi Afyon'da toprağa verildi

Sabah saat 11.00 sıralarında helikopterle Afyon Atatürk Stadyumu’na inen Bakan Yıldırım, ilk olarak Demiryolu-İş Sendikası Afyon Şubesi’ne geldi. Burada açıklamalarda bulunan Yıldırım, 2 tren kazasından sonra toplumun daha da hassaslaştığını söyledi.

Üzücü olan kazaların bir fırsata dönüştürülebileceğini belirten Yıldırım, "Demiryollarının 50 yıllık makus talihini yenmek için bu kamuoyu ilgisinin ciddi bir katkısı olabilir. Demiryollarını tüm boyutlarıyla ele alacağız. 20 aydır çok önemli çalışmalar yapıyoruz. 50 yılın biriktirdiği sorunları bu kadar sürede aşmayı, hem zaman hem de imkan olarak kolay olmadığını herkesin takdir etmesi lazım" dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, daha sonra TCDD Afyon 7. Bölge Müdürlüğü önünde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Demiryolu işçilerinin ailelerine başsağlığı dileyen Bakan Yıldırım, ölenleri geri getirmenin mümkün olmadığını kaydederek, şunları söyledi:
"Bizim yapmamız gereken, bakanlık ve demiryolları olarak, ölenlerin ailelerine elimizden gelen her türlü desteği vermektir. Ancak bu şekilde, onların üzüntülerini hafifletebiliriz. Kazalar hakkında konuşmak istemiyorum. Şimdi bunun sırası değil. Tartışmalara girmek istemiyorum. 50 yıldır bu kurum için çivi çakmayanlar utanacaktır. Bu kazalar, haksız yere bu kurumun çalışanlarına karşı bir saldırı aracı olarak kullanıldı. Önemi yok, demiryolcular bu işe inandı, bu ülke insanına hizmet etmeye inandı. Bu kardeşlerimiz de o inançla görevlerinin başında vefat ettiler. İnşallah onların başladığı bu hizmet aşkını, demiryolu camiası yerde bırakmayacak. Eksiksiz olarak bu hizmetleri yapmaya devam edecek."

Törenin ardından Afyon Valiliği ve Afyon Belediyesi’ni ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tren kazasında hayatını kaybeden demiryolu işçilerinin İmaret Camii’nde kılınacak olan cenaze namazına katılacak.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 15:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan köken IP: 81.215.21.xxx Tarih : 12.12.2008 19:45:18

bence yük trenlerin yerine metro trenleri konulması ve trenlerle ulaşım hızlı olması gerekiyor