3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Tüm başkanlar koltuklarına oturdu

29 Mart seçimlerinde il merkezi, ilçe ve beldelerde Belediye Başkanlığı için yarışan 463 adayın 107 tanesi başkanlık koltuğuna oturabildi.

Afyonkarahisar il merkezinde yedi partinin katıldığı Belediye Başkanlığı seçimlerinde gülen taraf AK Parti adayı Burhanettin Çoban oldu. 

AK Parti, Afyonkarahisar'ın büyük ilçeleri arasında yer alan Bolvadin, Sandıklı, Dinar, Dazkırı ve Hocalar ilçelerinde kaybetti. Bolvadin, Dinar, Sandıklı, Dazkırı ve Hocalar'ı kaybeden AK Parti koltuğu MHP'li adaylara verdi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, Bolvadin'de kazanamazken, Sandıklılı Zekeriya Aslan da Koca ile aynı sonucu paylaştı.

Başmakçı ve Sultandağı ilçelerini de CHP aldı. CHP'nin 2004-2009 döneminde tek belediyesi olan Şuhut da AK Parti kazandı. AK Parti, Şuhut'un yanı sıra Emirdağ, İhsaniye, Kızılören, Çay, İscehisar, Sinanpaşa, Bayat, Çobanlar, Evciler ilçelerini aldı. Afyonkarahisar merkezinde oyunu artıran AK Parti ilçelerde beklenen oyu alamadı. Dinar ve Sandıklı ilçelerini kaybeden AK Parti büyük ilçelerden istediğini alamazken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun ilçesi Şuhut'ta oy patlaması yaptı. AK Parti kazandığı ilçelerde iyi oy alırken Sandıklı ilçesinde çok az bir farkla kaybetti.

Seçimlerde başkanlığı kazanan İl Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları ve Belde Belediye Başkanları mazbatalarını aldı. Mazbatasını en geç alan ise Çobanlar ilçesinde AK Parti'den Belediye Başkanlığı'nı kazanan Salih Alaka oldu.

Belediye başkanları, mazbatalarını alır almaz tebrikleri kabul etmeye başladı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?