1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Turizm sektörünün önü açık

AFYONKARAHİSAR'DA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlen törende yaptığı konuşmada, turizm sektörünün son zamanlarda dünyanın önde gelen sektörlerinden biri haline geldiğini söyledi.

BACASIZ SANAYİ

Turizmin kültürel faaliyetlerin kaynaştığı, sevginin, barışın, dostluğun boy verdiği güzellikler dünyası olduğunu belirten Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kişioğlu, "Duvar örmek yerine gönül köprüleri kurmalıyız. Ancak bu sevgiyi, duyguyu yaşattığımız zaman ülkemizin turizm potansiyelini daha da canlandırmış oluruz" dedi. Turizmin en kısa yoldan döviz kazanma yolu olduğunu anlatan Vali Yardımcısı Kişioğlu, "Bir bakıma bacasız sanayi, zahmetsiz ihraç dediğimiz faaliyet dalıdır. Bu bakımdan dünya turizm pastasından daha çok pay almak, ülkemizin eksiklerini gidermek üzere kendi kültürel değerlerimizi dünyaya tanıtmak amacıyla turizme önem vermek ve turizm faaliyetleri içerisinde olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN ALDIĞI PAY ÇOK DÜŞÜK

Dünya turizm pastasının 2 trilyon dolarları geçtiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Kişioğlu, Türkiye'nin aldığı payın çok düşük olduğunu ifade etti. Türkiye'nin dünyanın en gözde turizm merkezlerinden biri olması gerektiğini anlatan Vali Yardımcısı Kişioğlu, "Ülkemizin engin ve zengin tarihi ve kültürel değerleri bizleri tanıtmaya çağırmaktadır. Türk ulusunun konukseverliği dünya uluslarından çok farklıdır. Kendi kültürümüzü, güler yüzümüzü gelen turistlere sergilediğimiz zaman ülkemiz turizm cennetlerinden biri olacaktır" dedi.

AFYONKARAHİSAR’IN ÖNÜ AÇIK

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali İhsan Narlı da Afyonkarahisar'ın sahip olduğu kültür değerler, tarım potansiyel ve doğal güzelliğine dikkat çekerek, bu potansiyeli ile gelecekte pazarlama sorunu olmayan rekabet edebilir, kültüre dayalı turizm ile Afyonkarahisar'ın önünün açık olduğunu kaydetti.

AFYONKARAHİSAR'DA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 13:35:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 20:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?