2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Turizmde yükselen bir markayız'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da meydana gelen köpük faciasıyla ilgili olarak gerekli yaptırımın uygulanacağını belirterek, "Bu olaylar eskiden olduğu kadar Türkiye turizmini etkilemiyor. Türkiye büyük bir marka haline geldi" dedi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Bakan Günay, valilik ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Antalya'da meydana gelen ve 2'si turist 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan köpük faciasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Günay, bazen böyle istenmedik ve beklenmedik olayların yaşandığına dikkat çekti.

Bakanlık yetkilileriyle jandarma ekiplerinin inceleme yaptığını belirten Günay, "Bir ihmal, eksiklik ve aksaklık olduğu takdirde gerekli yaptırım uygulanacak. Tabi çok sayıda tesis var. Bunların bazıları yatırım aşamasında ziyaretçi kabul etmeye başlıyorlar. Denetleme konusunda tüm gücümüzle uğraşıyoruz ama bazen aksaklıklar olduktan sonra yetişememek gibi talihsizlik de olabiliyor. Bütün gücümüzle aksaklıkların olmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Son yaptığımız yasal düzenlemeyle, bakanlığımızın dışında, meslek kuruluşları da denetim çalışmalarına katılacak. Bu olaylar eskiden olduğu kadar Türkiye turizmini etkilemiyor. Türkiye büyük bir marka haline geldi. Amacımız ve dileğimiz bu tür olayların hiçbir zaman olmaması. Olanları, olmadan önce önlemeye çalışıyoruz. Olanlarla ilgili de gerekli düzenleme ve yaptırımı uyguluyoruz" diye konuştu.


Yaşanan bu tür olayların turizmi etkilemediğini vurgulayan Günay, "Söylentilere inanmayın. Rakamlar ortada. Bu yıl Türkiye geçen yılın yüzde 15 üzerinde gidiyor. Bunların içinde Almanya, İngiltere, Rusya da var. Amerika pazarında geçen yılın seviyesini koruyoruz. Amerika pazarında Avrupa'nın bir çok ülkesi, Amerika'daki ekonomik sorunlar ve seçim yılı olması nedeniyle yüzde 50 azalırken, Türkiye dengesini koruyor. Türkiye, bütün dünyada turizmde yükselen bir markadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 12:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?