3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Türk Enerji-Sen Afyon'da toplandı

Türkiye Kamu -Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen tarafından Afyonkarahisar'da bilgi edinme ve sendikasal sorunların konuşulduğu eğitim toplantısı düzenlendi.

Türkiye Enerji-Sen Afyonkarahisar il temsilciliğinin ev sahipliğini yaptığı bilgi edinme ve sendikasal sorunların konuşulduğu eğitim toplantısına Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk Enerji-Sen Genel Merkez yöneticilerinin katıldığı toplantı düzenlendi. Toplantıya Afyonkarahisar'ın yanı sıra Kütahya, Uşak, Burdur, Konya, Karaman ve Isparta illerinde Kamu-Sen yöneticileri ve Kamu-Sen'e bağlı sendika temsilcileri katıldı.

Sendikasal sorunların ve ekonomik krizin ele alındığı toplantıda açılış konuşmasını Türk Enerji-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hamit Uyan yaptı. Uyan, "Türk Enerji-Sen bütün üyelerinin ferdi kaza sigorta primlerini ödeyerek kalıcı sakatlık ve ölümle sonuçlanan kazalarda kazayı geçiren üyelerin birinci dereceden yakınlarını 10 bin YTL'ye varan ferdi kaza sigortasından ücretsiz yararlandırır" dedi.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Türk Enerji-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Uyan'ın konuşmasının ardından Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Umurhan yaptı. Umurhan, Kamu-Sen'in yaptığı çalışmaları tüm memur kesiminin bildiğini ifade etti. il Temsilcisi Umurhan, "Kamu-Sen ilkem ve ülkem diyen bir sendikadır. Haksızlıklar ile mücadele eden, doğruları söyleyebilen sendikadır. Türkiye Kamu-Sen ilklerin sendikasıdır. İllerde hukuk büroları açan sendikadır. Üyeleri ferdi kaza sigortası yapan ilk sendikadır. Ekonomik, hukuksal, sosyal Kültürel hak ve çıkarlarını koruma adına ilkleri gerçekleştiren ve gerçekleştirmeye devam eden sendikadır. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği bizlere bağlıdır. Bunun için ülkemiz ve çocuklarımız için çalışacağız, çalışacağız" dedi.

"BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI BİZLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR"
Bu tür düzenlenen bilgilendirme toplantılarının önemli olduğuna değinen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız "Bu toplantı bu yıl başlattığımız bilgilendirme toplantısıdır. Bu kaçıncı toplantı inan bilmiyorum. Bilgilendirme toplantısı ile ülkemizdeki bilgi kirliliğine yönelik Türkiye Kamu-Sen'e yapılan çirkinliklere yönelik yaptığımız toplantıdır. Bundan teşkilatın başında olarak bu tür toplantıların yapılmasından memnunum. Diğer bir yandan ülkemizin içinde bulunduğu durum itibari ile ülke için ne kadarönemli olduğunu görmekteyiz. Kamu çalışanlarının hakları günü birlik çözümler üretmek değildir. Önemli olan kalıcı ve yapıcı çözümlerdir. Bu tür sorunları günü birlik çözümlerden uzak durulmalıdır. Türkiye Kamu-Sen toplumdaki değeri kendisine çevirme gibi bir düşüncesi yoktur. Kamu çalışanlarının içinde bulunduğu sorunları aşabilmesi için nasıl bir davranış sergilediğimiz gözler önündedir" diye konuştu.

"TUİK AÇLIK SINIRI ARAŞTIRMASI GERÇEK DEĞİLDİR"
TUİK'in açlık sınırı ile ilgili yaptığı açıklamalarının gerçeğini yansıtmadığını vurgulayan Genel Başkan Akyıldız, daha sonra şunları söyledi:
"TUİK'in açlık sınırı ile ilgili yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Açlık değerlendirmesi yapanlar sadece gıda ile değerlendirme yapmaktadırlar. İnsanların açlık sınırını TUİK'in özellikle daha iyi hesaplamasını istiyoruz. Açlık sınırı 1212 TL'dir. En düşük memur maaşı 1027 TL'dir. Geçen sene toplu görüşmelerde biz açlık sınırını konusunda ciddi anlamda çalışmıştık. Fakat bunu bir türlü bazı sendikacılara anlatamadık. Biz kamu çalışanları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yüzden bir ara gündemi meşgul eden siyasetin kamu çalışanlarına grev hakkı verme tarafı konusunda iddialar söz konusu idi. Fakat siyasetin kamu çalışanlarına grev hakkı verme taraftarı olmadığını gördük. Diğer sendikalar anayasanın sivilleştirmek istemektedirler. Bunun altında da başka şeyler yatmaktadır. Afyonkarahisar ülkemizin kuruluş felsefesinin temelini oluşturmaktadır. Dilini, bayrağı unutanlara tepkimiz gecikmeyecektir. Bu terimin yer aldığı anayasaya batığımızda baktığımızda bu ilkeleri halkımıza anlatmalıyız.
Anayasanın ilk maddesinde Cumhuriyetimiz yer almaktadır. Buda özgür bir ülke olan Cumhuriyet ve halktır. Türkiye Cumhuriyeti ne kadar demokratik ise o kadar da laiktir" ifadesine yer verdi.

"KAMU ÇALIŞANI İÇİN İŞ GÜVENCESİ ÇOK ÖNEMLİDİR"
Kamu çalışanlarının iş güvencesinin önemli olduğunun altını çizen Genel Başkan Akyıldız, "iş güvencesi çalışanın en önemli güven kaynağını oluşturmaktadır" dedi.

Akyıldız, "Kamu çalışanlarının iş güvencesi çalışanların kara kaşı, kara gözü için değildir. Biz Türk Kamu-Sen olarak memur'un hak ve hukukunu kazanacağız. Fakat bunun için bedel ödemeyeceğiz. Kamu çalışanlarının hizmet içi ve hizmet dışı eğitilmesi gerektir. Dünya'da hizmet çeşitliliği vardır. Eğer kamu çalışanı içerisinde siyasilere güvenerek çalışmayan, gününü gün edenlerin devletten aldıkları paraları haram olsun. Bu tür insanların faturası 2 milyon 425 bin TL memura kesilmesi yanlıştır. Kimileri amca ve dayısına güvenmesi yanlış olur. Bu tür güvenen ve kendini kamu çalışanı diyenler siyasi güçe güvenenlerdir. Her zorluğa rağmen biz yetkili olmaya devam edeceğiz. Türkiye'de güçlü bir siyasi toplum olduğumuzu söyleyebilirim. Sendikacılıkta duayen olduklarını söyleyenler, son bir yılda işlerini kaybeden 1 milyon memura baksınlar.

Diğer sendikalar Ankara'da yaptıkları mitinglerde ekonomik kriz ve işsizlikten hiç söz etmemektedirler. Kamu-senin zaman zaman çıkışları birilerini rahatsız etmektedir. Ermenilere verilen dostluk sebebi 301. maddesidir. Bütün olaylara karşı tepkiyi Kamu-Sen koymuştur. Başbakan'ın DAVOS zirvesinde Filistin için sergilemiş olduken uzak durulmalıdır. Türkiğu tepkilerine bizde sonsuz destek veriyoruz. Ama baktığımızda Kuzey Irak'ta 1 Milyon'a yakın Müslüman insanımız hayatını kaybetmiştir. Neden Avrupa Birliği ABD'ye tepki göstermemiştir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 22:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?