2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Türk-İş: Bu avukatlar kul hakkı yiyor

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Afyonkarahisar’da sigortasız işçi çalıştıran avukatların ’kul hakkı yediğini’ söyledi.

Afyonkarahisar’daki bazı avukatların sigortasız işçi çalıştırdıklarının ortaya çıkmasının ardından, Afyonkarahisar Baro Başkanı Avukat Mümtaz Akıncı ile Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu arasında yaşanan tartışma devam ediyor.

Önceki gün yaptığı açıklamada Uslu’yu ispata davet eden Akıncı, "Talihsiz ve gerçek dışı bir beyan. Avukatların yanında 350 çalışan var. Bu çalışanların yüzde 25’inin sigortasız olarak çalıştırıldığını iddia eden Uslu’yu ispata davet ediyorum. Avukatlarımızın sigortasız işçi çalıştırmaları söz konusu dahi olamaz. Öyle ki bizler sigortasız işçilerin haklarını arayan, bir taraftan da sigortasız işçi çalıştırmanın sonuçlarını bilen bir toplumuz" dedi.

Akıncı’nın açıklamasının ardından konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, hukuk sisteminde önemli bir mevkisi bulunan avukatlık mesleğinin öneminin tartışılamaz olduğunu, ancak Akıncı’nın açıklamalarının kul hakkını faili meçhul duruma getirme amacını taşıdığını söyledi. "Suçlunun güçlü olduğu açıkça görülmektedir" diyen Uslu, "Bizim amacımız durumu kişiselleştirmek değil, sadece üzüm yemektir. Çalıştırdıkları personelin sigorta primlerini yatıran avukatlara teşekkür ediyoruz. Sigorta primlerini yatırmayan avukatların da, savunma psikolojisinden uzak olduklarını görmekteyiz. Sayın Akıncı’dan beklenen, üyelerine bu konuda telkinde bulunması yönündedir. Unutulmamalıdır ki, bir günün adaleti 70 yıllık ibadetten üstündür" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 16:32:37
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 15:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?