2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Türkeli Gazetesi 58 yaşına girdi

Afyonkarahisar'da günlük tarafsız siyasi gazete olarak 58 yıldır yayın hayatını devam ettiren Türkeli Gazetesi ilkelerinden şaşmadan yoluna devam ediyor.


58 yıldır yayın hayatını sürdüren Türkeli Gazetesi, yayın organlarına Afyonkarahisar Gözlem ve Sözcü Gazetelerinin yanı sıra Yaşam dergisini de katarak güçlü bir yayın grubu haline geldi. Dr. Mehmet Sadettin Aygen tarafından 5 Aralık 1951 yılında kurulan Türkeli Gazetesi, 58. yaşına girmenin haklı gururunu yaşıyor. Türkeli gazetesi sahibi Hacı Hakkı Özsoy, 14.697 sayıyı çıkarmanın sevinci içerisinde olduklarını ifade etti.

Özsoy, "Afyonkarahisar'da doğru, tarafsız, objektif, ilkeli, kamu menfaatlerini gözeten yayın anlayışı ile Türkiye genelinde yerel gazeteler arasında bir rekora koşan Türkeli, siz değerli okuyucularından aldığı destek ve güçle yayın hayatını sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir. Yayına başladığı ilk günkü heyecanını, şevkini, tirajını, 58 yıldır sürekli arttıran gazetemiz Türkeli, bugün olduğunu gibi yarında haklının yanında, haksızın karşısında olacaktır. Gerçek manada halkın gözü, kulağı ve dili olmaya çalışacaktır. 58 yıldır değişmeyen çizgisini bünyesinde kurulan Sözcü
ve Afyonkarahisar Gözlem gazeteleri ve Yaşam Dergisi ile sürdüren Türkeli Yayın Gurubu 58 yılın verdiği haklı gururunu siz okuyucularımız ile paylaşmaktan mutluluk duymaktadır" dedi.

"58 YIL BOYUNCA DOĞRULUKTAN VE İLKEMİZDEN ŞAŞMADIK"
Gazeteciliğin çok farklı olduğunu ve zorluklar içerisinde mücadele edildiğinin altını çizen Türkeli Gazetesi sahibi Özsoy, geçmişten günümüze baktığımızda teknolojinin hızla ilerlediğini ve buna da ayak uydurmanın gerektiğini ifade etti. Özsoy, "58. yıl önce kurulan ve bu günlere gelen Türkeli gazetemiz okuyucumuzla olan sevgi saygı bağları güçlendi. Okuyucularımı ile olan bağlarımızın güçlenmesi gazete sahibi olarak bana büyük bir mutluluk verdi. Gazetecilik ile imkanlar ve teknolojik olarak artıyor.


Fakat bununla beraber ulusal ve yerel gazetelerde kalitede artıyor diyemeyiz. Tabi ki mutlak bu işi kaliteli olarak yapan yayın organları da var ve değişik amaçlarda da yapanlarda var. Ama bu işi ciddi, dürüst yapanları bu sektörde daha gelişmesi ve belirli seviyleler gelmesini temenni ediyoruz. Yayın hayatına yeni başlamış gazetelere de önerilerimiz var. Bunların en önemlisi toplumun gözü, elini, dilini ve kulağını olduklarını unutmamaları ve buna göre çalışmalarını sürdürmelerinin doğru olduğuna inanıyorum.

Mutlak basının sağlıklı bir yapıda hukuka saygılı biçimde özgürlüklere, demokrasiye ve devletine bağlı biçimde en güzel hizmetleri sunmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu mesleği icra edecek olan gazete sahibi veyahut çalışanın güzel ahlaka da sahip olması gerekmektedir" dedi. Türkeli gazetesi sahibi Özsoy 58. kuruluş yıl dönümünü kutlayan okuyucularına, gazete sahiplerine ve çalışanlarına, bu mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 13:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?