2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Türkiye için sağduyu' çağrısı

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Hakkı Oruç, siyasilere 'uzlaşın' çağrısında bulunmak istediklerini belirterek, ülkeyi büyük bir tehlikenin beklemediğini söyledi. 

ATB'de esnaf örgütleri ve memur sendikalarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen "Türkiye İçin Sağduyu" başlıklı basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan ATB Başkanı Hakkı Oruç, son günlerde zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçen Türkiye'nin, kritik dönemden yara almadan çıkması gerektiğini belirtti. Uluslararası kriz dalgalarının hissedildiği günlerde, iktisadi tedbir aranacağına hala sağduyu aranmasının talihsizlik olduğunu kaydeden Oruç, Türkiye'nin bir an önce uzun dönemli ve tempolu büyümesini sağlayacak, işsizlik başta olmak üzere tüm iktisadi ve sosyal sorunlara odaklanması gerektiğini söyledi. Kısır politik sürecin, genel seçimlerden sonra da devam ettiğini, toplumda umutsuzluğun ve karamsarlığın artığını, siyasi ve ekonomik istikrarı tehlikeye attığını ifade eden Oruç, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi, aynı kolaycı yaklaşımla kurum ve bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanması, demokratik süreç ve kurumların güçlenmesine hizmet etmek yerine zarar vermektedir. Kuvvetler ayrılığı ilkesi son derece önemlidir. Bu ilkenin çatışmaya sebep olmaması, kuvvetlerin bağımsızlığını temin etmesi önemlidir. Yapmamız gereken ekonomik, siyasi ve sosyal standartlarımızı gelişmiş ülkelere ulaştırmak ve AB sürecini hızlandırmak olmalıdır. Türkiye'nin gelişen dünya şartlarına uygun, kendi değerlerimizi bütünleştirecek bir Anayasa'ya ve siyasi partiler kanununa ihtiyacı vardır. Türkiye'nin istikbalini karartmaya kimsenin ama
hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi. 

Basın toplantısında Kamu-Sen, Türk-İş, TESK, TZOB, TİSK ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) temsilcileri hazır bulundu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?