2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Türkiye Okuyor' kampanyası

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, okuyan toplumun, sağlıklı ve olumlu eleştiriye açık bir toplum olacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan 'Türkiye Okuyor' projesiyle ilgili değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Haluk İmga, projenin, ülkemizde düzenlenen kampanyaların en önemlilerinden birisi olduğunu belirtti. İmga, "Okuyan toplum, sağlıklı ve olumlu eleştiriye açık bir toplum olur. 

Kampanyanın süreyle sınırlı olmaması ve sürekli olması gerekir. Bazı ilçelerimizde 
daha önce başlatılan projede büyük bir başarı sağlandı. Gayretli çalışmalarından dolayı söz konusu ilçe kaymakamlarına teşekkür ediyorum" dedi. Kampanyaya kamu kurum kuruluşlarının yanı sıra, sivil toplum örgütlerinin, finans kuruluşlarının, işadamlarının, oda ve sendikaların toplumsal sorumluluk duygusu ile hareket ederek katkıda bulunacaklarına yürekten inandığını belirten İmga, kampanyanın asıl hedefinin çocuklar olduğunu, ancak büyüklerin de kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmasının amaçlandığını belirtti. Kampanyaya katkının, kitap bağışı şeklinde veya kampanya için açılan banka hesabına bağışta bulunarak yapılabileceğini ifade eden Vali İmga, bu kampanyanın toplumun tüm kesimlerince destekleneceğine yürekten inandığını sözlerine ekledi.

150 BİN KİTAP OKURLARIN HİZMETİNE SUNULACAK 

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise 'Türkiye Okuyor' projesi hakkında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Edebiyat öğretmenlerinin katkısıyla kitap listesinin hazırlandığını ve 4 sene sürecek olan bu kampanyada en az 150 bin kitabın okurların hizmetine sunulmasının hedeflendiğini belirten Yıldırım, "Geniş katılımlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar kampanya çerçevesinde yapılan tespitlerde ilimiz, okuma konusunda ilk 5 sırada yer alıyor. Valimiz Haluk İmga'nın verdiği talimatlar doğrultusunda yaptığımız çalışmalar bizi başarıya götürüyor. Kampanyaya destek veren tüm Afyonkarahisarlılar'a teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından, çalışmalara yapılabilecek katkılar konusunda değerlendirme toplantısına katılanların görüş ve düşünceleri alındı. Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Vali Yardımcıları Ömer Adar ile Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Kocakulak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri H.İbrahim Demirsoy, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, oda ve sendika başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile okul müdürleri ve çok sayıda eğitimci katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 14:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?